U bevindt zich hier: Bijbelstudies Video

Willard Thiessen
Dr. Steve McVey is onze gast. We gaan het vandaag met hem hebben over een onderdeel van genade. Steve, je hebt nu een nieuw boek ‘de ervaring van een wandel in genade’. Welk onderwerp van genade gaan we in deze uitzending belichten?

Steve McVey
Er zijn acht waarheden waarover ik in dit boek geschreven heb, die allemaal betrekking hebben op de werking van Gods genade in mijn leven. We gaan het vandaag hebben over waarheid nummer 1. Hier heb je hem: ‘Je gedrag verbeteren zal je geen overwinning geven in je leven als christen’. Ik dacht vroeger dat dit zou werken, maar dat doet het echt niet.

Willard Thiessen
Dus als je aan je gedrag gaat sleutelen zal je geen overwinning kennen?

Steve McVey
Zelfs als jij je plotseling gaat gedragen als de apostel Paulus dan hoef je nog geen overwinning te verwachten omdat overwinning niet voortkomt uit de verbetering van je gedrag.

Willard Thiessen
Ik ben erg blij dat we Steve McVey, o neem me niet kwalijk, Dr. Steve McVey hier weer hebben in onze show. Dr. Steve McVey is de afgelopen elf jaar hier een regelmatige gast geweest. Steve, bedankt dat je tijd met ons wilt doorbrengen.

Steve McVey
Dank je, Willard, het is altijd een plezier om hier bij jullie te mogen zijn.

Willard Thiessen
Ik bedenk me opeens dat ik maar één boek van jou meegenomen heb naar de show, terwijl ik best een hele reeks boeken mee had kunnen nemen, want jij bent een schrijver.

Steve McVey
Ja, inderdaad, ik geniet van het schrijven.

Willard Thiessen
Kijk, ik hou helemaal niet van het schrijven. Dat wil niet zeggen dat ik niet schrijf, ik hou er alleen niet zo van.

Steve McVey
Jij geniet zoveel van het praten dat je geen tijd meer overhoudt om te schrijven. Zal dat het niet zijn?

Willard Thiessen
Zeg dat nou niet. Niet iedereen hoeft dat te weten. In elk geval ben jij de komende vijf dagen bij ons om te praten over het boek dat jij geschreven hebt. ‘The Grace Walk Experience’. Dat koppelt het weer terug naar het allereerste boek dat je elf jaar geleden geschreven hebt ‘The Grace Walk’.

Steve McVey
Inderdaad, dat is waar. Mijn eerste boek, dat in 1995 uitkwam, heette ‘The Grace Walk’. Dat boek onderwijst de fundamentele waarheid van de ware identiteit van de gelovige in Christus en hoe we in genade mogen wandelen. Dit nieuwe boek ‘The Grace Walk Experience’, dat ik nu elf jaar laten geschreven heb, is een verdere uitbreiding en uitwerking van de beginselen die al in ‘The Grace Walk’ voorkwamen.

Willard Thiessen
Gaan al je boeken over genade?

Steve McVey
Ze gaan niet allemaal over genade, maar ze zijn wel allemaal geschreven vanuit de genade. Dit is precies het punt dat we in de hedendaagse kerk niet meer doorhebben. Soms denken we dat genade één van de onderwerpen in de Bijbel is. Nee, genade is het alles doortrekkende onderwerp van de Bijbel.
Soms ga ik naar een kerk waar ik de voorganger hoor zeggen: ‘Dit jaar gaan we in onze kerk onze aandacht richten op genade’. Dan denk ik altijd: ‘Waar richt je de rest van de tijd je aandacht dan op?’
Zij bekijken het als een taart, waarvan genade alleen maar een stukje is. De taartpunt ‘genade’ tussen al die andere taartpunten van belangrijke Bijbelse onderwerpen. Zo zie ik het niet.
In plaats van genade als een onderdeel van de taart te zien, bekijk ik het van de onderkant. Ik til de taart op en daar zie je de taartbodem als een stevige korst, die doorloopt tot de bovenste zijkant. Dat is genade die alles wat er op en wat er in zit bij elkaar houdt tot een eenheid.
Dat is het kenmerk van genade. Genade heeft al het andere in zich.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende