U bevindt zich hier: Artikelen Machtelt de Haan

Degelijke huisvrouw
Ik ben een slechte huisvrouw. Iedereen die me een beetje kent weet dat. Ik zelf ook. Ja, ik moet toegeven, ik ben een slechte huisvrouw. Lastig hoor!
Ik heb er nu iets op gevonden. Weet je, ik doe gewoon het licht uit en dan de deur achter me dicht. Zo, dat is klaar. Wat niet ziet, wat niet deert.

Visite
Soms,…..Ai!! Soms krijg ik visite. Dat is knap lastig. Dan gaat die deur open. Het licht moet aan. Wat ik dan zie!! Tja, dan moet ik wel aan het werk, maar dat lukt me niet want ik ben een slechte huisvrouw.
Hier moest ik aan denken toen iemand me laatst vroeg: ‘Als de wet nu niet aan ons gericht is, hoe leren we dan zonde kennen?’

Degelijke Zondaar
Eigenlijk zijn alle mensen net als ik. Ze zijn zondaars, maar ze prater er niet over. Ze verstoppen het gewoon. Soms komt het openbaar. Dan moet je er wat aan doen. Dat lukt natuurlijk niet want je bent een zondaar.

Schoon Huis
Gelukkig is hiervoor nu een echte oplossing. Niet verstoppen, niet zelf proberen het op te lossen. We mogen nu alles bij de Heer Jezus brengen. Hij stierf 2000 jaar geleden in onze plaats. We waren schuldig. Daar konden we zelf echt niets aan veranderen.
De Bijbel leert me dat ik met Christus ben gestorven op het kruis van Golgotha. Ik leef dus niet meer maar Christus leeft in mij. Daar is een eind gekomen aan mijn vlees. Prijst de Heer, de zonden zijn niet meer!

Visite
Als nu het licht aangaat in mijn leven (Christus is dat Licht), dan komt daar niet mijn zonde openbaar maar het nieuwe leven dat Christus is.
Overigens kunt u rustig op visite komen, al is het dan misschien niet altijd even netjes. Ik ontvang u graag om met u over de dingen van de Heer te spreken.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.
Startpagina // Volgende