U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Geloof Is Toch Voorwaarde Om Gered Te Worden?

Waarom staat er in Johannes 3: 16 dan dat mensen alleen gered kunnen worden als ze geloven wanneer het toch allemaal goed komt met iedereen?
Johannes 3: 16 Zo lief heeft God de wereld, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar het leven van de aioon heeft.
Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Geloof in Christus Jezus als degene die voor jou naar het kruis is gegaan, die voor jou de dood heeft overwonnen, die jou in de vrijheid gesteld heeft, die jou in Zichzelf die rijke, hoge positie aan het hart van Vader God heeft gegeven, dat geloof maakt dat wat Christus al concreet voor jou gedaan heeft, er nu ook voor jou is om van te genieten.
Filippi 2: 10-11 In de naam van Jezus zal elke knie zich buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden: Jezus Christus is Here, tot eer van God, de Vader!
Dit buigen van elke knie en dit belijden van elke tong zal volkomen vrijwillig zijn. Dat is dus simpel hetzelfde als het feit dat ze geloven in alles wat en wie Christus Jezus is en wat Hij gedaan heeft en nog altijd doet.
Jezus zegt in Johannes 3: 16 'opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat,' Onze God is nou juist de God die al het verlorene zoekt totdat Hij het gevonden heeft. Denk aan het verloren schaap. Denk aan het verloren muntje. Denk aan de verloren zoon. God vindt alles en iedereen en brengt het aan Zijn Vaderhart. Zo heeft Hij Saulus gevonden en die werd Paulus. Zo heeft God mij gevonden en ik werd een nieuwe schepping in Christus. Zo zoekt God het verlorene en vindt het ook.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende