U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Bijnamen

Hij keerde zich naar haar toe en zei: “Mijn duifje, mijn duifje, jij bent mijn allerliefste duifje!
De volgende dag wordt hij wakker naast haar en zegt: “O, mijn roosje, mijn roosje, Ik hou je bij me in het doosje!
Geïrriteerd zit ze nu gelijk rechtop in het bed en roept: “Nou, jij mag ook wel eens duidelijkheid krijgen wat ik nou eigenlijk ben! Een duif of een roos! Het is me nogal een verschil!

Ontdaan staart hij haar aan en zegt: “Meissie, jij bent gewoon mijn meissie! Natuurlijk ben je 100 % een mens en niks anders. Je zult echt nooit een duif of een roos worden. Gelukkig ben je morgen niet uit mijn til weggevlogen of aan het eind van de week verwelkt. Je bent een mens, die mijn meissie is. Vannacht heb ik toch ook niet tussen de dorens gelegen?"

Eigenlijk is het best wel vreemd dat gelovigen in het gewone leven, zoals bijvoorbeeld hierboven in het huwelijksleven, dit soort vergissingen nooit maken. Ik zie het echter bij het lezen van Gods Woord aan de lopende band gebeuren. Wat er letterlijk staat wordt vergeestelijkt en wat er als beeldspraak aan toegevoegd wordt, dat wordt het uitgangspunt alsof een man, die een kei is in zijn werk plotseling rotsvast op de weg moet blijven liggen. Hij kan niet meer als man over straat want hij is een kei.

Is dit vreemd? Ach, denk eens na hoe moeilijk we vaak doen met Bijbelteksten.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina //