U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

God is God en geeft dus alles Zijn plaats

We hebben wat meubels nodig en daarvoor gaan we naar de meubelmaker. Hij toont ons hoe hij in het verleden bij dergelijke verzoeken van klanten een tafel gemaakt heeft en daar ook nog stoelen bij ontworpen heeft. Hij laat ons de foto´s zien van enkele van zijn prachtige creaties, zoals fraaie kasten, wandpanelen en TV-meubels.

Wij zijn op zoek naar een geheel interieur voor onze woonkamer. De tafel zou echter de meest prominente plaats innemen, waardoor we in onze keuze ons ook eerst op de vormgeving van de tafel richten. Hij toont ons wat de mogelijkheden zijn en geeft diverse voorbeelden, waardoor wij ons van het aanbod een beeld kunnen vormen.

We zijn eruit. We zijn beiden helemaal weg van één heel bijzondere tafel. Ik moet echt in goed Nederlands zeggen dat we helemaal flabbergasted zijn van de kwaliteiten van deze schepper. Hij weet precies alle afmetingen en verhoudingen van onze woonkamer en verzekert ons dat hij samen met deze tafel ook corresponderende stoelen, en verdere meubels zal vervaardigen.

1 Corinthe 10: 13 God zal met de verzoeking ook de uitkomst geven,
Onze meubelmaker zou met de tafel ook de bijpassende stoelen en de andere meubels leveren. Precies eender geeft de boven geciteerde tekst aan dat God met de verzoeking ook de uitkomst levert. Laat ik dat nou altijd anders hebben gelezen! Ik ging er altijd vanuit dat die verzoeking ons overviel en dat we dan tot God konden roepen en dan komt Hij voor ons met de uitkomst. God plaatst echter een totaalpakket in ons leven. Hij levert zowel de verzoeking als de uitkomst, keurig op elkaar afgemeten.

Ja? Is dat zo?
Genesis 50: 20 Jullie (broers van Jozef) hebben kwaad tegen mij (Jozef) gedacht (de verzoeking); maar God heeft dat ten goede gedacht (de uitkomst); opdat Hij deed, zoals het vandaag de dag is, om een groot volk in het leven te behouden.
Dat hele gedrag van die broers van Jozef, het gooien in de put, het verkopen aan de handelaren, de gevangenschap, enzovoort, was Gods handelen om een groot volk te redden. De verzoeking was dus gelijk de uitkomst. Maar het was niet God die verzocht (Jacobus 1: 13), dat waren de broers van Jozef. Zij waren de gebruikers/uitvoerders. God heeft met de verzoeking ook de uitkomst gegeven. Hij plaatst alles in ons leven en in de hele mensengeschiedenis tot Zijn perfect doel.
Jakobus 1:2 Houdt het voor enkel vreugde, mijn broeders, als jullie in veel verzoekingen vallen,
Jakobus 1:12 De man die verzoeking verdraagt is heel gelukkig;

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende