U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

De verslagen theologie

De samenkomst begint. Het Bijbelgedeelte van vandaag wordt alvast voorgelezen. Wow! Te gek! Wat een feest! Wat een geweldig duidelijke uitleg van het werk van Christus in dat gedeelte! Je bent al helemaal opgewarmd om de komende toespraak over dit gedeelte in je op te slurpen.

De spreker van die zondag wordt uitgenodigd en loopt naar voren. Ongeveer 20 à 30 minuten beluister je iets totaal onbegrijpelijks over de actieve werking van Gods Geest in de kerkgeschiedenis en hoe God zich geopenbaard heeft in de tradities van de kerkleer, een verhaal zonder kop of staart, waarin het zelfs lijkt alsof Paulus het in dit gedeelte helemaal aan het verkeerde eind heeft, met dan tenslotte nog een oproep tot actieve dienst en een waarschuwing voor wat je allemaal zult overkomen als je niet op die oproep in zou gaan.

Volkomen verdwaasd laat je de daarop volgende samenzang over je heen komen terwijl je nog eens heel rustig het besproken Bijbelgedeelte overleest. Het enthousiasme keert weer in je terug. Wow! Helemaal te gek! Wat een heerlijke boodschap van Paulus!
Bij de koffie vragen sommigen hoe je de bijeenkomst ervaren hebt en je antwoord: “Wat een geweldig Bijbelgedeelte, hè?”.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina //