U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Ik las nu toch een ijzersterke!!!!

Er was op Facebook onenigheid onder gelovigen over de waarheid, waarbij er opgeroepen werd om niet met stenen te gooien naar elkaar. Daarop wierp iemand tegen: Ja, maar ik gooi met de uitverkoren hoeksteen!
Ik heb eerst echt een aantal minuten dubbel gelegen van het lachen. Maar wat triest! Er is maar één uitverkoren Hoeksteen en dat is niemand minder dan de Zoon van God zelf, Christus Jezus. Voor onze eigen vleselijke twist voelen we ons dus gerechtvaardigd om Christus als een kogel naar de ander te schieten.

Heeft Gods woord iets te zeggen over twist?
Romeinen 13: 13 Laten we niet in twist wandelen.
1 Corinthiërs 1:11 Mij is over jullie verteld, broeders dat er twisten onder jullie zijn.
1 Corinthiërs 3:3 Als er twist onder jullie is, zijn jullie dan niet vleselijk en wandelen jullie niet als mens?
2 Corinthiërs 12:20 Ik ben bang dat als ik kom er misschien twist, …….. is;
Galaten 5: 19-20 De werken van het vlees zijn openbaar, als zijnde twist, ……, partijschap, tweedracht, sekten,
Die drie laatste kenmerken heb ik er maar even bij gehouden omdat partijschap, tweedracht en sekten meestal hand in hand gaan met twist.

Ik zal eens even het begin van dat laatste vers citeren:
Galaten 5: 19-20 De werken van het vlees zijn openbaar, als zijnde overspel, hoererij, onreinheid, ontucht, afgoderij, toverij, …..,
Deze kenmerken zijn alom bekend en (dat is het meest belachelijke eraan) zijn in christelijke kring dan tevens vaak de oorzaak van twist, partijschap, tweedracht en sekten. Daarnaast zijn vooral eigen inzichten over Bijbelse onderwerpen een geliefde oorzaak om elkaar in de haren te vliegen. Strijden voor de waarheid, noemen we dat dan. Apart dat de werken van het vlees zo´n hoge waardering hebben gekregen in het christendom. Nu zouden we zelfs elkaar mogen bekogelen met de uitverkoren Hoeksteen. Wat is er weinig zicht op de genade, die nooit voor eigen gelijk strijdt, maar het altijd in de handen van God laat.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende