U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Water & Kuswet

Deze week, om precies te zijn op 6 april, houdt heel Nederland een referendum over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Dat iedereen nu opeens weer opgetrommeld wordt naar de stembureaus is eigenlijk simpelweg te danken (of te wijten) aan maar één mannetje, die vanwege een bepaald idee over die overeenkomst er enorm voor gegaan is en zo´n 60.000 handtekeningen bij elkaar verzameld heeft om ons nu naar die stembureaus te krijgen.

Dat heeft me wel aan het denken gezet. Nou, ik denk erover om maandag maar eens de huizen langs te gaan om handtekeningen te verzamelen voor een wetgeving die alle mensen verplicht om elke dag zeker zo´n 2 liter water naar binnen te werken, het liefst natuurlijk in zo´n 8 glazen van een kwart liter. Ik hou namelijk enorm van Nederland en voor de gezondheid van elke Nederlander is het van het allergrootste belang dat niemand uitdroogt. Ik zie dat al gebeuren dat de fysieke prestaties van ons Nederlanders enorm teruglopen. We kunnen wel naar de sportschool gaan, maar reken maar dat we dan snel uitdrogen! Hier moet van bovenaf ingegrepen worden! Ik begin maandag alvast met handtekeningen verzamelen. Hier moet een wet op komen!

Ja okay, sommigen zullen me nu tegenwerpen dat we dit toch heel gewoon van nature al doen, maar dat vind ik te simplistisch gedacht, alsof de natuurlijke behoeften al vanzelfsprekend bevredigd worden. Dit gaat uit de hand lopen!! Met zo´n smoes in de achterzak zullen velen het broodnodige gebruik van water helemaal achterwege laten. Als dit niet via een wet dwingend opgelegd wordt, lopen hier binnen de kortste keren nog alleen maar door koppijn geteisterde, uitgedroogde velletjes vlees met nierstenen rond. Er moet ingegrepen worden. Ik begin mijn petitie!

Zie je me al rondlopen met dat clipboard? Ach mensen, wat een idioot ook! Tja, dat krijg je ervan. Ik vraag me ook altijd af, als ik een tijdje van huis geweest ben, hoe ik nou eigenlijk weer gewoon bij Machtelt thuis binnen moet komen. Ja, daar kan je wel om lachen maar daar zijn geen regels voor opgezet! Ellendig is dat toch? Waarom grijpt onze regering hier nou niet gewoon in? Waarom nou eens niet een duidelijke richtlijn van hoe onze Nederlandse staatsburgers met dergelijke situaties om moeten gaan? Het is slechts een kwestie van handige regels en wetten.

Stel, dan ben ik in de trein onderweg naar huis, dan zit ik me al in te denken wat het beste zou zijn. Ik kan Machtelt natuurlijk gelijk in de gang tegen de muur drukken en een heftige zoenscene in werking zetten, maar ik zou haar ook gewoon de hand kunnen schudden, mezelf even voorstellen, ik ben uiteindelijk een tijdje weggeweest. Of zal ik vanaf een I-pod een romantisch muziekje opstarten en haar zacht op de mond zoenen of is het toch beter om gewoon drie kussen op de wangen uit te delen. Wat zijn de regels? Hoe hoort dit? Daar moet toch een wet voor zijn?

Daar moet toch een wet voor zijn? Iedereen, of het moet zo´n have gare als ik zijn, weet gelijk dat voor al deze bovenstaande zaken geen wetten nodig zijn. Het is een vanzelfsprekendheid. Ons lichaam vraagt om water en wij koesteren ons lichaam. Geen enkele wet voor nodig. Ik kijk uit naar de thuiskomst bij Machtelt en ik hoef niks te repeteren, laat staan dat ik de wet nog even doorneem. Onze liefde voor elkaar laat die thuiskomst gewoon voor beide heel aangenaam verlopen. Vanzelfsprekend! Geen enkele wet voor nodig.

Mijn en jouw leven met God is gebaseerd op genade en genade alleen. Alles heeft Hij in Zijn Zoon volmaakt tot stand gebracht. Daar is geen wet voor nodig. Ook jouw en ook mijn, ja zelfs ieders leven met God komt voort vanuit die overvloeiende rijkdommen van Gods genade. Vanzelfsprekend! Geen enkele wet in nodig. Het is namelijk het leven van de opgestane Heer, die dat werkt.

Wel zo´n wet zoeken te volbrengen? Dat is net zo idioot als de voorbeelden hierboven.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende