U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

En dan nu onze grote nummer twee!!!

Matthijs was net klaar met zijn nieuwe recordpoging snelste opsomming van zijn gastenlijst, waarbij het laatste woord nog na-zoemde in mijn oorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Jazeker, dit is weer zo´n volledig uit de dikke duim gezogen fantasieverzinsel. Dus…………ah, heerlijk, daar heb je als de allerbelangrijkste gast der gasten in het immens populaire DWDD, de iedereen wereldwijd overtuigende motivatiespreker: Professor Doctor Ingenieur Heinrikus de Haanisimus.

Matthijs van Nieuwkerk: “Ik ben blij hem nou eindelijk voor ons praatprogramma te hebben kunnen strikken, Professor Doctor Ingenieur Heinrikus de Haanisimus, schrijver van de bestseller ´Hoe word ik nummer één!´
Nou zegt u, professor, dat echt iedereen nummer één kan worden?”

De professor: “Inderdaad, iedereen kan ongetwijfeld nummer één worden! Absoluut!”
Matthijs: “Wow, wat een primeur, meneer Heinrikus, Professor!!! Maar hoe werkt dat dan?”
De professor: “Ach Thijs, je mag wel gewoon Professor Doctor Ingenieur Heinrikus de Haanisimus zeggen hoor. Maar om het onderwerp weer op te pakken, om het voor elkaar te krijgen dat je de allereerste wordt in een opsomming pak je bijvoorbeeld gewoon een programma, waar je reeds in zit en je zorgt er gewoon voor als eerste er in te zitten.”
Matthijs: “Boeiend, enerverend, fascinerend!!!! Zeg Heinrikus, als ik dit beginsel nu dus in het geval van DWDD verder uitwerk, dan zou jij dus nummer één in dit programma van vandaag zijn.”
De professor: “Jij kan wel “u” zeggen, hoor Matthijs. Het is trouwens maar heel eenvoudigjes Professor Doctor Ingenieur Heinrikus de Haanisimus. Ja, inderdaad, je conclusie sprankelt helemaal van de juistheid. Ik sta volkomen nummer één!”
Matthijs: “Ik zie helaas dat we alweer moeten afronden, maar ik wil nog wel kwijt meneer Haanisimus dat u van alle deskundigen in mijn programma, die geen idee hebben waar ze het over hebben, voor de volle 5.000% de allereerste plaats inneemt.”
De professor: “Wat mijn naam betreft…..”
Matthijs: “En dan nu de grote nummer twee!”

Die duim zuigt natuurlijk wel weer enorm lekker weg hè? Maar ja! Er is ook een werkelijkheid. En daar geldt helaas precies hetzelfde beginsel. Wat zijn er niet veel gelovigen die vinden dat ze Jezus nummer één in hun leven moeten maken. Dat betekent dus dat er een plekje (misschien wel zo´n drie minuten op een dag, zoals bij DWDD) in hun leven wordt vrijgemaakt voor Jezus. En dan komt de grote nummer twee. Daarna heb je dan ook nog nummer drie en dan blijft het maar doorgaan met de nummers 4 t/m ………… Ja, dat kan nog een heel eind doorgaan.

Zal ik je eens wat vertellen. Christus Jezus, Gods Zoon, staat niet nummer één in wiens leven dan ook. Christus Jezus is jouw en mijn Leven.
Filippi 1: 21 Voor mij Leven Christus.
Zijn er plekken waar nummer twee (of de daarop volgende) om de hoek komt kijken, oftewel waar Hij dat Leven niet is? Is er een emotie te bedenken waar Hij dat Leven niet is? Is er een overtuiging te bedenken waar Hij dat Leven niet is? De vraag is dus of dat Leven, dat Christus is, of dat van ons afhankelijk is. Nee, Christus Jezus is het Leven. Punt uit. Daarvoor hoeven wij Hem dus niet een plekje te geven (ergens aan het begin van het programma).

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende