U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Een cadeautje voor de grote Baas?

Denk je toch eens in dat ik nog de leeftijd zou hebben, waarbij ik in een reguliere baan zou passen! Ik weet het! Ik weet het! Verschrikkelijk voor die werkgever, maar ja, daarom is het ook een verzonnen verhaaltje.

Op een bepaalde dag van het jaar stap ik het kantoor van mijn baas binnen en roep enthousiast: “Van harte gefeliciteerd baas!”
Mijn werkgever kijk geërgerd van zijn werkzaamheden op en vraagt lichtelijk geïrriteerd: “Zeg Hein, wat moet dit nou weer voorstellen?”
“Ja, ik weet het, ik weet het, u bent ontroerd! Logisch!” juicht mijn stem door de bedompte ruimte, “maar voor zo´n geweldige baas, die mij straks vast ook weer een goede promotie weet te geven, is voor mij echt niets teveel! Toe maar, meneer Kwantum, open het nou maar!”

Meneer Kwantum hijst zich uit zijn comfortabele directeursstoel, neemt mijn pakketje over, pakt het uit, zet een stel verdwaasde ogen op en vraagt me: “Wat moet dit voorstellen?”
Ik leg hem uit hoe Machtelt, mijn vrouw, elke dinsdagmiddag een crea-klasje heeft met de bewoners van onze flat, waar ze haar hele ziel en zaligheid in dit prachtige kunstwerk heeft gelegd en dat het nu het vaardige oog van meneer Kwantum zelf is dat er betekenis en duiding aan mag geven. “Machtelt heeft al haar creativiteit hierin ge-botviert en het leek ons dat u wel iets origineels zou kunnen waarderen?”
“Nou, eh, dat had je nou niet moeten doen”, stamelde meneer Kwantum tamelijk onzeker. “Ach”, zei ik, “het stelt niks voor.” “Nee”, zei meneer Kwantum, ik bedoel dat je het gewoon niet had moeten doen!”

Tja, onnozele Hein zou dit zomaar kunnen laten gebeuren, maar wat zijn volgens jou de cadeautjes die God nodig heeft, dat jij daar zomaar mee aan komt zetten?

“GOD SCHENKT JOU HET LEVEN! HOE JIJ DAT LEVEN LEIDT, DAT SCHENK JIJ AAN GOD”.
Waarom tussen aanhalingstekens? Omdat wij als gelovigen veel te vaak deze slogan in één of andere vorm boven ons leven hebben opgehangen. Vaak zijn we allemaal zo´n onnozele Hein, die de Baas een prul in handen douwen en dan ook nog denken daar iets mee te verdienen. Zouden wij inderdaad ook maar iets van ons leven kunnen maken, dan was het nergens voor nodig geweest dat Christus zichzelf voor ons gegeven had om dan als ons Leven in ons inwonend te komen.
Handelingen 17: 25 God laat zich niet door mensenhanden dienen, alsof Hij nog iets nodig heeft, omdat Hijzelf echt aan iedereen leven en adem en alles geeft.

Wie jij ook maar mag zijn, God laat zich niet door jou dienen. Hij heeft al jouw inspanningen helemaal niet nodig. Hoe jij nou ook met deze waarheid omgaat, God schenkt jou Leven, adem en echt alles! Misschien protesteer je nu wel en wil je aangeven dat dit echt dwaalleer is. Sorry, maar ik citeer hier alleen maar wat hierboven letterlijk in die tekst staat. God schenkt jou Leven, adem en echt alles! Dat is nou Liefde! Wil je het bewijs daarvoor? Kijk naar Zijn Zoon, Christus Jezus, waarvan God zelf zegt dat Hij zich volledig in Hem openbaart.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende