U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Overweldigend!

In het boek “Prins Caspian” van C.S. Lewis stelt Lucy de leeuw Aslan de volgende vraag: “Hoe komt het dat jij nu groter bent dan de vorige keer?”
“Dat komt”, antwoordde Aslan haar, “omdat jij nu ouder geworden bent, kleintje!”.
“Maar”, zei Lucy, “ben jij dan niet ouder geworden?”
“Nee!”, antwoordde Aslan, “ik niet! Maar elke keer als jij weer een stukje ouder bent, dan zal je me groter zien.”

De overvloeiende rijkdommen van Gods genade worden elke keer naarmate ik groei in de kennis van mijn Heer groter en indrukwekkender voor mij. Vanzelfsprekend is Gods genade vanaf het begin dat God Zijn plan van liefde met de wereld en de mensheid opvatte altijd hetzelfde gebleven. Maar o, wat heb ik het grootste deel van mijn christenleven er weinig tot geen zicht op gehad. En vanaf het moment dat mijn ogen ervoor open gingen is het altijd maar blijven groeien.

Zal ik in mijn bestaan hier de grens bereiken dat Gods genade voor mij niet meer groeit? Ik denk het niet. Telkens zal Hij groter voor mij worden. Telkens is er meer! Ik zal nooit gewend raken aan die overweldigende rijkdommen van Zijn genade. En als het straks eenmaal zover zal zijn dat iedereen van harte zal belijden dat God Heer is en dan als laatste de Zoon van God zelf zich zal onderwerpen aan Zijn God en Vader, dan zullen we allen Hem zien. Dat wordt geen “Oja” moment, in de zin van “Oja, zo had ik het altijd al gezien”. Dat wordt een overweldiging van jawelste. We hebben dan zicht op die rijkdommen van genade in de volle omvang, veel groter en overweldigender dan we ons ooit hebben kunnen indenken.

Wat een rijkdom van genade!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende