U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

De verborgen boodschap van hoop voor iedereen!

Handelingen 17: 31 God stelt een dag, waarin Hij de bewoonde wereld in rechtvaardigheid gaat oordelen in een Man, die Hij aanwijst om geloof te geven aan allen door Hem van tussen de doden uit op te wekken.

Het is in Paulus betoog op de Areopagus, dat een grandioze boodschap van hoop heel diep weggestopt zit voor iedereen, oftewel voor alle mensen. Het zit heel diep weggestopt in al de vertalingen. Waarom? De vertalers mogen het zeggen.

Wat is dan die boodschap? Met de opwekking van Christus Jezus van tussen alle doden uit heeft God Hem aangewezen om geloof te schenken aan alle mensen. Dat staat er gewoon puur letterlijk en alle vertalers maken er iets van zekerheid van. In commentaren zie ik dan de verwijzing naar Hebreeën 11: 1
Hebreeën 11:1 Het geloof is de zekerheid van de dingen die men hoopt,

Klopt dat? Ja, dat klopt helemaal! En inderdaad, die zekerheid is uitsluitend voor de gelovigen, want voor ongelovigen is de opstanding van Christus nog altijd dezelfde aanfluiting als destijds toen Paulus het aldaar voorstelde. Die zekerheid is dus uitsluitend enkel en alleen voor gelovigen. Juist ja! Helemaal terecht. Alleen geeft Paulus in deze rede op de Areopagus glashard aan dat God in de opwekking van Christus Jezus van tussen de doden uit, Christus Jezus ook aanwees als Degene die dat geloof, oftewel die zekerheid, zal gaan geven aan alle mensen. Wat een boodschap van vreugde, van liefde en genade! Wat verdacht om dat zo in de vertalingen weg te moffelen!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende