U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Het McGod Restaurant

De God, die je altijd al had willen hebben. Bestel vandaag!!

Iedereen heeft zo zijn eigen gedachten over God. Zet 10 godsdienstige Nederlanders bij elkaar en je hebt 11 verschillende godsbeelden. Wij mensen noemen dat godsdienst. De Bijbel noemt het afgoderij. God heeft zich in Zijn Zoon, Christus Jezus, volmaakt geopenbaard. Willen we God leren kennen, zie op de Zoon. Hij is de waarheid. Maar daar komt nog wat meer bij. Gods Woord, de Bijbel, spreekt de waarheid over die Waarheid. Het is niet moeilijk God te kennen. Hij laat Zich kennen in Zijn Woord.

“Te lastig”, zeggen we dan. “Dat is veel te moeilijk.”, is ons oordeel. Waarom zouden we dit tot op de bodem toe uitzoeken als we toch al een eigen vaststaand idee hebben? En we gaan naar McGod, rijden in de auto langs de bestelbalie en geven onze opdracht door, precies zoals wij gedacht hadden dat onze god hoort te zijn.

We rijden verder, stappen op het parkeerterrein uit en nemen plaats aan ons gereserveerd tafeltje. Precies de god, die wij wensten. Het kan gewoon niet beter. Tongentaal vliegt door de lucht. Genezingen aan de lopende band. We vallen achterover van onze stoelen in de geest. Wow, wat een prima godrestaurant.

Een andere groep schuift aan en je ziet het al gelijk aan de obers, die langs komen. Keurig driedelig grijs pak voor de man. De dames in hooggesloten en lang vallende jurken. De kinderen voorbeeldig, echter wel gretig kijkend naar het tafereel aan onze tafel, waar het inmiddels een dolle dronkenschap in de geest geworden is.

De dames en heren aan weer een andere tafel blijken precies te weten wie er wel en wie er niet zijn uitverkoren. Helaas, een heel klein percentage volgens de enig juiste inzichten van dit team zijn echt uitverkoren. Dat komt dan zo ongeveer neer op slechts één enkele stoelpoot in het hele godrestaurant.

De McGod vulde zich nu met allerlei pluimage christenen. Van alles en nog wat. Echt een heel gezellige tent. Er was echter één heel vervelende dwarsligger. Die kwam al een beetje schoorvoetend binnen alsof hij niet zo vertrouwd was met zo´n ruime schakering aan godsbelevingen. Hij kwam binnen met zo´n boek, het leek de Bijbel wel, in zijn hand. Druk bladerend liep hij heel voorzichtig naar binnen. Bij onze tafel vroeg hij of we al eens in dat boek gekeken hadden om te ontdekken wie God feitelijk wel is. Tja, de onzin natuurlijk. Wij hadden toch zeker onze god! Toen liep die naar de andere tafel en stelde opnieuw die vraag. De hoogmoed! Wat een larie! Zo liep die meerdere tafels af totdat hij uiteindelijk door een zeer toegewijde uitsmijter (natuurlijk wel vroom) de McGod uitgegooid werd. Nou ja, des te beter ook. Onruststoker!

Nadat we ons helemaal vol geladen hadden met onze voorstelling van god liepen we naar buiten en ja hoor, daar stond die vogel ons op te wachten! Hij liep op me toe en gaf me iets. Hij zei: “Onderzoek het zelf nou eens. We hebben niets aan zelfgemaakte goden. God heeft Zich geopenbaard en wil Zich laten leren kennen.” Die man wist waarschijnlijk niet hoe zo´n te kicken ervaring ik in die McGod wel gehad heb. Maar ik ben het gaan lezen en toen na gaan zoeken en ik viel van de ene verbazing in de andere. God heeft niks weg van wat ikzelf gecreëerd had. Hijzelf begon mij de ogen te openen. Ik merkte dat ik steeds minder belangrijk werd. Hij nam het over.

Tja, sorry mensen als je mocht denken dat je inderdaad een reservering zou kunnen maken bij de McGod. Dat restaurant bestaat alleen in mijn fantasie. Maar de christenheid heeft er veel van weg en we hebben eigenlijk allemaal een eigen godje geschapen. Maar God is degene die boven alles staat en alles plaatst, of ik dat nou wens of niet. Hij houdt alles in Zijn hand. Hij stuurt alles en daarom is het einddoel van Zijn prachtige plan ook zo geweldig veilig in Zijn hand. Luister eens alleen maar naar Zijn Woord zonder eigen invulling, zonder vooraf ingestelde kerkleer, zonder vrienden, kennissen, broeders of zusters, die je maar steeds een godsidee proberen aan te smeren . Alleen de Bijbel. Het genot van de enig almachtige, soevereine God zal steeds meer groeien.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende