U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Onderzoekje naar de essentie van ons geloof

Zowel op Facebook als hier op mijn website heb ik iedereen uitgedaagd om de essentie van zijn/haar eigen geloof te omschrijven. De antwoorden kwamen echter vrijwel geheel uit de hoek van hen die het (om maar zo te zeggen) met me eens zijn. Ik beschouw hierdoor helaas mijn onderzoek door het gebrek aan reacties van anders gelovigen niet als een eerlijke weergave van de essentie van ieders geloof.
Heeft mijn onderzoekje daardoor ook geen enkele zin? Ik denk dat het in elk geval weer mensen tot nadenken heeft gebracht over het eigen geloof. Bovendien blijft er nu hier op de website nog heel wat omschrijvingen van de kern van het geloof, zoals veel vrienden van mij dat zien, ter overdenking staan. Hier komt die reeks.

1. Ik laat de Schrift maar spreken, die kan het beter omschrijven dan ik.
Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt (verwacht), en een bewijs der zaken, die men (op dit moment) niet ziet (Hebreeën 11:1).
2. Mijn geloof boeit niet, het gaat om het geloof VAN Christus.
3. Christus..
4. Genade
5. Het wezen van mijn geloof is de soevereine God, wiens plannen nooit falen omdat God geen mens is die zondigt. God, die Liefde is, verzoent alles met Zichzelf in Christus Jezus, die de Redder van alle mensen is. Christus is mijn leven en werkt uitsluitend vanuit genade Zijn praktijk in mij uit. Daar mag ik persoonlijk in rusten en ik mag weten dat Hij zo uiteindelijk met een ieder tot Zijn doel komt.
6. God heeft alles in Zijn hand, maar Hij heeft niet de hand in alles.
7. Dat is het feit dat Jezus Christus is gestorven voor mijn zonden, is begraven, en op de 3e dag is opgestaan uit de doden, naar de Schriften. Hierdoor ben ik gerechtvaardigd door Zijn geloof, en verzoend met God in Zijn genade!
8. Dat je niets, maar dan ook niets kunt veranderen aan Gods liefde voor je. Geen goed gedrag en geen slecht gedrag. Geen rustig hoofd en geen chaotisch hoofd. Onvoorwaardelijke liefde dus.
9. De realiteit van de levende God die zijn volledige Schepping onderhoudt en terugvoert naar zijn hart, inclusief dat zielige schepseltje dat ikzelf ben!
10. dat God de Heere Jezus heeft Opgewekt uit de dood,vandaar uit mag ik nu al Leven omdat ik met Christus ben Opgewekt ,en dat zal eens het deel zijn van Allen die in adam sterven,want die zullen ook In Christus Allen Levend gemaakt worden..ieder in zijn rangorde
11. Het wezen van mijn geloof is om HEM te kennen in de Kracht van Zijn opstanding
12. Dat ik bemind wordt; dat ik ertoe doe; dat alle mensen in feite mijn broers en zussen zijn, allemaal kinderen van één volmaakte Vader en dat ons een heerlijke toekomst wacht in Zijn nabijheid!
13.Zonder Gods ingrijpen , had ik niet meer geleefd, verschillende malen zelfs, dus,..Hij is mijn leven,..Hij heeft mij gekocht en betaald, dus ben ik niet meer van mijzelf,.en zeker niet meer van de wereld en zijn heersers. En dat alles wordt gevoed door relatie met Hem. Hij wordt me liever iedere dag is een liedje,.en dat klopt !!!!
14. Zijn offer, verlossing en onderpand voor ons en Zijn toekomst met ons.
15. Dat ik de Schepper mag vertrouwen..dat Hij alles wat nu krom is recht zal maken...dat Hij alles in allen zal worden
16. Dat ik mag weten, wat er ook gebeurt, dat ik al mijn vertrouwen op de Here God kan stellen. Hij keert alles ten goede!
17. Ik kan alleen tot de Vader komen door Jezus.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende