U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Kwade Wereld

Daar ligt hij. Ik keek naar binnen en daar zag ik hem liggen op een tafel. Wat hebben ze met hem uitgespookt? Waarom ligt hij daar zo afgezonderd? Niemand erbij. O wacht, daar komt iemand binnen.

Een man? Een vrouw? Geen idee. Helemaal ingepakt en blijkbaar om niet herkend te worden met een bedekking voor het gezicht. Wat is hier aan de hand? Wat voor gruwelijk plan wordt hier uitgewerkt? Waarom laten ze die arme man nou niet gewoon vrij?

Het onherkenbare personage sluipt naar de man en gaat hevig tekeer op de borst van de man. Nog even en er breken een paar ribben. Wat is dat voor een idioot om zo tekeer te gaan op een onschuldige man? Geen enkel mededogen lijkt er in die verpakte rolmops te zitten. O, had ik maar een beetje meer moed. Als aan de grond genageld blijf ik het gebeuren vanuit mijn veilige schuilplek bekijken.

O ja, natuurlijk. Het volkomen verpakte menspersoon gaat nu zijn/haar handen wassen. Ach ja, was jij je handen maar in onschuld. Het zou niet zo zijn. Afgrijselijk gedrag, maar hij/zij wast zich schoon. Het zou me niks verbazen als het hier ook nog nobele verantwoordingen voor in de la heeft liggen. Dat soort huichelaars weet er altijd mooi mee weg te komen.

Nu stapt het wezen opnieuw op die onschuldige man af. Het trekt hem het hemd van zijn lijf en NEE!!!!! Het zet zonder enige gene zomaar het mes in zijn vlees. Bloed spuit alle kanten op! Het snijdt zomaar zijn ribbenkast aan diggelen! Nee!! Het weet van geen ophouden. Het vlies om het hart van deze arme man wordt zomaar open gesneden! Dit overleeft die niet! Wat kan ik doen? Wat kan ik doen? Ik durf niet!

O mensen, wat een ellende. Het wezen is een hartenrover! De aders worden stuk voor stuk losgesneden. Het rondspuitend bloed is nu echt niet meer te harden. Ik voel een walging opkomen. Kan ik wegrennen? Dan trek ik teveel aandacht naar me toe en wat zal dit monster dan wel niet doen?

Het gedrocht kan blijkbaar zijn/haar wellust volledig op deze onschuldige man botvieren. Verlekkerd snijdt het de hele hartspier uit zijn borstkas en legt het weg. Ik weet echt niet meer hoe ik het heb. Ik voel een flauwte komen opzetten en daar ga ik.

Ik kom bij in een kamer op een bed. Ze hadden me op de grond gevonden en me hier neergelegd om bij te komen. Er kwam nog een bed naast me en daarop lag die onschuldige man, levend en wel. “Hij maakt het goed”, zeiden ze tegen me, “Hij komt er weer helemaal bovenop. U bent zeker familie?”.

Ik had de chirurgische ingreep van een harttransplantatie meegemaakt. Een ingreep met als einddoel het leven van deze onschuldige man. Niets dan een goed einde. Maar ik had het even bekeken alsof ik onbekend ben met ziekenhuizen, doktoren, verpleegsters en operaties. Ik had alleen de verschrikkelijke weg naar dat einddoel gezien en beschreven.

Het kwaad bleek ten nutte te zijn. Onbekend met het gebruik van dit kwaad interpreteerde ik het als het werk van een monster, een verschrikkelijke gek, die zijn/haar genoegen erin vindt om zoveel mogelijk ellende te veroorzaken.

God is Degene, die de vrede bewerkt en die het kwaad geschapen heeft (Jesaja 45: 7). Het hele boek Job tekent hoe God dit kwaad hanteert om Zijn plan tot het goede einddoel uit te voeren. Dictators, zoals Koning Nebukadnezar (Jeremia 25: 9) en Pilatus (Johannes 19: 11) zet God voor dit doel in. Je kan hier dus rustig Osama Bin Laden of Hitler invullen.

Wij kijken dan naar het wereldtoneel en gaan bijna van ons stokje, zoals ik in mijn voorbeeld het ook daadwerkelijk deed. (Het voorbeeld was fictief) Maar God ziet de uitkomst van Zijn heerlijk plan. Hij staat in de operatiekamer van ons wereldtoneel. Zijn doel is het leven van de mensheid, opdat God alles in allen zal zijn (1 Corinthe 15: 21). Wat een grandioze God van genade!

Hier volgt nog een Genade Knipoogje over hetzelfde onderwerp:
God Geeft Het Kwade Om Ons Rijk Te Zegenen

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende