U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

TV Show: Hollands Beste Getuigenis

We heten u allemaal heel hartelijk welkom bij onze nieuwe Televisieshow “HOLLANDS BESTE GETUIGENIS”. Het is vandaag tijd voor de allereerste audities.’

Na Idols, Popstars, Holland’s Got Talent, The Voice, Holland’s Next Topmodel en The Ultamate Dance Battle is het nu dan wel eens eindelijk tijd voor het puur evangelisch alternatief: “HOLLANDS BESTE GETUIGENIS”.

De gastheer/presentator Jan Grijns roept met de allerdiepste aller stemmen: ‘Dames en heren, ik vraag u een heel warm en enthousiast applaus voor de eerste deelnemster in deze auditieronde. Hier is zuster Saartje Roomkaas!!!’

Saartje betreedt het podium, waar ze opgevangen wordt door de enthousiaste medepresentatrice Sandy van Dam. Er worden nog enkele concrete vragen gesteld over wat er op dat moment door haar heen gaat en hoe ze haar getuigenis voorbereid heeft. Na nog een korte aankondiging is de microfoon dan toch alleen nog maar voor Saartje. Op uitermate indringende manier weet Saartje de aandacht van het publiek te vangen met schokkende, ongelooflijke beschrijvingen van haar levensloop.

‘Ik was twee toen ik mijn eerste stickie rookte. Ik was nog geen drie toen ik op de peuterspeelzaal al dealde. Op mijn vierde was ik al overgestapt van softdrugs naar harddrugs.

Je zou misschien wel kunnen zeggen dat ik mezelf het alcoholisme al heel vroeg had eigen gemaakt. Op mijn vijfde kreeg ik belangstelling voor het geestelijke en sloot ik me aan bij het satanisme.

Op mijn zesde reed ik op mijn motor al mee met de Hells Angels.’

Een blik in het publiek verraadt gelijk dat iedereen diep onder de indruk is van dit getuigenis: ‘Wat een leven! Wat een diepgang in de zonde! Zo sterk hebben we het nog niet vaak gehoord’. O wacht, er komt nog iets:

Op mijn zestiende ben ik gered, hallelujah!’

Jan Grijns komt naast haar staan en roept: ‘Ja mensen, als jullie dit een goed getuigenis, een slecht getuigenis, een aardig getuigenis of een heel goed getuigenis hebben gevonden, laat dat dan horen in het applaus!’

Een oorverdovend applaus weerklinkt.
‘JA, JAZEKER! WAT EEN GEWELDIGE SCORE HEEFT ONZE ZUSTER SAARTJE WETEN TE BEHALEN!!! DAT IS EEN 99,736!! WOW!!! WAT EEN GRANDIOOS GETUIGENIS!!! WAT EEN VERHAAL!

Zuster Saartje, Je bent te gek! Gods zegen en we zien je later in de live shows weer terug.’

Okay, laten we maar blij zijn dat zo’n show (nog) niet op TV te zien is. Maar heel veel zogenaamde getuigenissen binnen onze evangelische wereld geven wel deze indruk. Alles over het oude leven, alles over jezelf, dan even de korte vermelding van één of ander soort redding. Blijkbaar is die redding van ondergeschikt belang en de Persoon die de Redder is wordt vaak al helemaal gemist in dergelijke getuigenissen.

Of je nou een keurig leven achter de rug hebt, of dat je leven nou helemaal doortrokken was van de vuilste smerigheid, de Redder blijft dezelfde.
Johannes 4:42 Deze [Christus] is werkelijk de Redder van de wereld.
1 Timotheus 4:10 De levende God, die een Redder is van alle mensen,

1 Johannes 4:14 Vader heeft de Zoon gezonden als Redder van de wereld.

Wat is het getuigenis van God?
1 Corinthe 1:6 Het getuigenis aangaande Christus in jullie,

1 Johannes 5:9 Het getuigenis van mensen …, het getuigenis van God is meer, want dit is het getuigenis van God, dat Hij van zijn Zoon getuigd heeft.

1 Johannes 5:11 Dit is het getuigenis: God heeft ons het leven van de aioon gegeven en dit leven is in Zijn Zoon.

Een getuigenis heeft dus absoluut niks te maken met een keurig leven, zoals dat in mijn vorig Knipoogje gespeeld werd. Een getuigenis heeft ook helemaal niks te maken met een verrot slecht leven dat wij geleid zouden hebben, zoals dat in dit Knipoogje gespeeld werd. Gods getuigenis betreft Zijn Zoon en het werk dat Hij kwam doen en nog altijd in ons doet.

Van ons allemaal geldt dat Christus ons redt van de verdovende middelen, dat Christus ons redt van het alcoholisme, dat Christus ons redt van het satanisme, dat Christus ons redt van walgelijk seksueel gedrag, dat Christus ons redt van pedofilie, dat Christus ons redt van moordlust, maar ook dat Christus ons redt van moreel goed gedrag, dat Christus ons redt van toegewijde godsdienst, dat Christus ons redt van regels en voorschriften, dat Christus ons redt …… en ga zo maar door.

Of je nou een Dictator Amin bent of liefhebbende moeder Theresa, het getuigenis is voor ons allen dezelfde. Ons getuigenis is Christus Jezus, die voor onze verzoening met God de dood is doorgegaan en is opgestaan.
Ons getuigenis is nu de verheerlijkte Heer in de hemel, die nu ons leven is. Ons getuigenis is dat Christus Zijn leven van moment tot moment in ons uitwerkt, dat wij nu leven uit genade alleen.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende