U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Gods Onveranderde Gevoelens Voor Jou

Als ik naar de reacties op mijn website kijk, dan krijg ik de indruk dat vrijwel iedereen het idee heeft dat God toch wel uitermate gefrustreerd, of op zijn minst teleurgesteld moet zijn over hen. Meestal bekijkt men de Bijbelse waarheden, die ik telkens oplepel, als te mooi om waar te zijn. O ja, men leest ze graag. Het doet hen goed. Het vertroost en bemoedigt. Maar dan gaan ze verder in het gewone leven en dan vinden ze zelf dat ze er niks van bakken en o, wat moet God dan wel weer niet van hen denken?

Verliest God nou nooit eens een keertje Zijn geduld met mij? Ik verknal het telkens weer! Zou Hij het dan toch nog kunnen opbrengen om alleen maar goede gedachten over mij te hebben?’
Dit is feitelijk het uitgangspunt van waaruit men tegen God aankijkt. Als ik dat zie en hoor, sta ik er versteld van dat er niet meer atheïsten in de wereld rondlopen. Zo’n God wens je toch je ergste vijand niet toe?

Even een testje.
Welke eigenschappen schrijf jij God toe?

----- Tobben ---------Rusten
------Lachen -------- Hopen dat het goed afloopt
------ Woede ---------- Zang
----- Fronzen ---------- Nagels bijten
Feest --------- Teleurstelling over jouw toewijding
--- Liefhebben ------- Verongelijkt zijn

Weet je wie God is? God is God!!!!

God is God! Eigenlijk heb ik daarmee alles gezegd. God is God!
Numeri 23:19 God is geen mens, dat Hij liegen zou; of een mensenkind, dat Hij berouw zou hebben.
Deuteronomium 3:22 God is het die voor jou strijdt.
Deuteronomium 4:31 God is een barmhartig God,

Deuteronomium 7:9 God is de trouwe God,
Job 36:5 God is geweldig, maar acht niets gering,
Psalm 46:2 God is ons een toevlucht en sterkte, ten zeerste bevonden een hulp in benauwdheden.
Psalm 59:17 God is mijn burcht, mijn goedertieren God.
Psalm 62:8 God is ons een schuilplaats.
Psalm 68:19 God is onze redding.
Psalm 68:20 God is ons een God van uitreddingen,
Daniël 9:14 God, is rechtvaardig in al de werken die Hij doet,
Johannes 4:24 God is geest,
Romeinen 8:33 God is het, die rechtvaardigt;

2 Corinthe 9:8 God is machtig in staat om alle genade in jou overvloedig te schenken, opdat jij, in elk opzicht altijd in alles voldoende voorzien, in elk goed werk overvloedig zult zijn,
Filippi 2:13 God is het, die om het plezier dat Hij erin heeft, zowel het willen als het werken in jou werkt.
1 Johannes 1:5 God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis.
1 Johannes 4:8 God is liefde.
1 Johannes 4:16 God is liefde,
God is God! Daar is alles mee gezegd. God is God!

Dus, zo voel jij dat?’ Ik zal je heel eerlijk antwoorden: ‘Nee! Totaal niet! Ik werd vanmorgen wakker en dacht: “Shit! Nog niet dood!!” Nee, zo voel ik het dus niet!’

Iedereen hunkert naar religieuze zelfbevrediging en men noemt dat evangelische beleving van God. Nee! God is God, ongeacht mijn ervaring. Dankzij het syndroom van asperger, dat de laatste tijd mij weer behoorlijk te grazen heeft, stormen alle emoties dwars door elkaar in mijn body. Soms lijk ik er helemaal gek van te worden. Maar daarom is God nog niet veranderd en daarom heeft God mij ook nog niet verlaten en daarom is Gods genade voor mij ook nog niet een graadje minder.

God is God! Dat is een feit en geen emotie. Veel christenen, die zo aan het twijfelen raken over Gods genade, of die nog wel voor hen is en of ze wellicht toch afgewezen zijn door God en of ze misschien wel de onvergeeflijke zonde bedreven hebben en die vermoeden dat ze wel eens uit het boek van het leven geschrapt kunnen zijn, die zoeken naar dat religieus orgasme dat hen weer het gevoel geeft dat God toch van hen houdt.

Dat religieus narcisme maakt dat men helemaal op de top met de Heer is wanneer de emoties volledig bevredigd worden, om er daarna weer keihard af te donderen en in het vrome zwarte gat terecht te komen, waarbij men God als de grootste Seksbruut aller tijden afschildert, die Zijn geliefde, waar Hij net een onenightstand mee had, nu weer keihard dumpt omdat ze emotioneel niet aan Zijn verwachtingen voldoet.

God houdt van jou. Dat is niet een onenightstand liefde, waarbij God en jij helemaal tot de top gaan om dan de volgende dag jou toch weer te dumpen omdat jouw toewijding blijkbaar toch niet voldoet. Je hoeft Gods liefde ook niet af te eisen, zoals het vrouwelijke deel van Meatloaf dat hier in ‘Paradise Bij The Dashboardlight’ doet.


Meatloaf-Paradise by the Dashboard Light door Dan_of_the_Land

Emotioneel voel ik me momenteel een wrak. Inderdaad, gezien de gemiddelde prediking in de evangelische wereld past dat niet bij het goed christen zijn. Maar mensen, wat ben ik dankbaar en blij dat Gods trouw, Gods zorg, Gods genade, Gods barmhartigheid en Gods liefde altijd onverminderd door blijft stromen. Dat ondervindt geen hinder door mijn syndroom. God is namelijk God en Hij is liefde in wezen. "Dat is geen emotie om op te kicken! Dat is een levensgroot feit, waar je jouw leven op kan bouwen! Wat een grandioos God!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende