U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Gemeente Buiten De Kerkmuren

Het Errorisme grijpt om zich heen. De pleinen lopen vol. De parken staan vol tenten met activisten die zelfs de winterse kou trotseren en gezamenlijk de nacht daar doorbrengen. Dominees, Priesters, Pastoors en zeer toegewijde ouderlingen trachten te redden wat er te redden valt.

Een lege kerk wordt gesloopt. Op een andere kerk staat nog fier het opschrift ‘De Poorten Der Hel Zullen Haar Niet Overweldigen!’ naast de firmanaam van de Buurtsuper, die er nu in gevestigd is. Voor de Kerk is een stevige discussie gaande over de Godheid van Christus. De pastoor probeert de gemoederen nog te bedaren met de opmerking toch wat meer eerbied te hebben voor het Godsgebouw. Niemand die zich daar echt iets aan gelegen laat liggen.

'Hé Dominee! Dominee! Ik zag u zondag nog voor zo’n twee man een hele show afdraaien. Wij zitten hier met honderden en praten met elkaar over dat te gekke Woord van God, de Bijbel. Hoort u daar dan eigenlijk niet echt bij?’

De dominee kijkt verdwaasd om zich heen. ‘Orde missen jullie! Orde en tucht! Er hoort geestelijke leiding te zijn!’ Hij draait zich om en verdwijnt in zijn eigenste Godsgebouw.

Het Errorisme grijpt om zich heen. De hele stad is relaxed met elkaar in gesprek. ‘Hij komt snel’, hoor je uit een hoek. ‘Ik ben er zeker van dat ik dat in mijn leven nog mee zal maken!’ Een eindje verderop: ‘Die genade van God is zo helemaal toppie! Echt, je mag helemaal ontspannen uit Gods hand leven. Hij leidt je echt!’

Kerken gaan voor de bijl. Het Errorisme grijpt om zich heen. Hoe is dit allemaal zo gekomen?

De Kerkverlaters

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Ontstaan Georganiseerde Kerk

Voor de Nederlandse vertaling click hier

De Kerk, Bijbels Doorgelicht

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Kerk Afleren - Lichaam Van Christus Aanleren

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Niet met alles eens? Nee, ik ook niet. Dat is juist het mooie van de Gemeente, het Lichaam van Christus. Elk idee, elke opvatting, elke mening, hoe tegenstrijdig ook. Het zit allemaal in dat Lichaam van Christus. God had blijkbaar bedoeld dat dit volledig vrij functioneerde in dit mondiale, onzichtbare Lichaam van Christus. Dus, kom maar naar buiten. Durf die Errorist te zijn, die je eigenlijk altijd al was.

Samen gaan we op ontdekkingsreis. Wow, wat een rijkdommen in dat Woord van God, de Bijbel! Vrijuit communiceren! Vrijuit er zijn voor elkaar!! Vrijuit!!! Jazeker, het Errorisme grijpt om zich heen. Vrij!!!!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende