U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

De Doodgriezelige Kerst

Ja, je dacht toch niet dat ik vanaf nu alleen nog maar heel gezellige, warme, gemoedelijke stukjes over Kerst zou schrijven? Toch? Tegenover Gods meest grandioze geschenk ever in de persoon van Jezus Christus staat iets, waar je bloed op slag van stolt:

De enge, de akelige, de angstwekkende, de benauwende, de ellendige, de ijzingwekkende, de lugubere, de ongure, de onheilspellende, de vreselijke, de verschrikkelijke, de huiveringwekkende, de macabere, de spooky, kortweg de doodgriezelige Kerst!

Het ligt eigenlijk vrij simpel. God heeft bewezen gigantisch veel van jou en mij te houden in de persoon Jezus Christus. Die is weerloos deze wereld binnen gekomen omdat God er niet over uit kon dat wij niet konden genieten van Zijn liefde, contact en alles wat Hij werkt. Hij zag dat wij het zo misgekleund hadden en Hij zocht ons op. Als we zo aan Kerst denken, dan is het een grandioos feest.

Tegenover die heerlijk bevrijdende waarheid van onze God vol overvloeiende rijkdommen van genade staat echter het beeld, wat het gros van de godsdienstige wereld van God heeft: Een boze, wrekende God, die loert op elke misstap om die maar heerlijk te kunnen afstraffen. Dat is dan ook wat zich openbaart in het volgend kerstliedje:

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Laten we maar heerlijk bij die simpele boodschap van onze genadige God van liefde blijven.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende