U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Onzekere Hoop In Colosse

Vraag:

De tekst in Colosse 1: 23 vind ik moeilijk. Daar staat dat als je je van de Hoop van het evangelie laat afbrengen, je niet Heilig en onberispelijk voor Hem gesteld zou worden. Wat betekent dat? Wat gebeurt er dan?

Antwoord:

Mag ik die tekst uit Colosse even neerschrijven zoals je het letterlijk zou kunnen lezen? Ik begin even met de twee voorgaande teksten om het verband te zien.
Colosse 1: 21-22  Ook jij was eerst vervreemd en vijandig gezind. Dat bleek uit je boze werken. God heeft je nu weer verzoend, in het lichaam van Zijn vlees, door de dood, om jou heilig en onbesmet en onberispelijk voor Zich te stellen,
 
Kijk dat knalt eruit! Niks dankzij jou. Alles dankzij Hem! Nu zou volgens jouw lezing van de volgende tekst die hele waarheid door Paulus zelf onderuit gehaald worden? Absoluut niet! Daar komt die!
Colosse 1: 23  Aangezien jij zeker verblijft in het geloof, waar je goed gegrond en standvastig bent en niet afgebracht wordt van de hoop van het evangelie, dat je gehoord hebt en dat verkondigd is in de hele schepping onder de hemel, en waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben.

Dat God jou verzoend heeft, blijkt dus uit dat heerlijk verblijven (wonen) in dat geschonken geloof. Paulus gaat hier niet opeens een spelletje spelen door het tegenovergestelde van het voorafgaande te beweren. Hij geeft het argument waaruit blijkt dat God in jou werkt.
 
De positie die wij nu in Christus innemen kunnen we niet kwijtraken. Christus is ons Leven. Daar hoeven we dus niet meer over te tobben.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende