U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

De krantenkoppen staan bol van sensationele berichten. Nieuwsmedia tuimelen over elkaar heen om nog de grootste primeurs voor elkaars neus weg te kapen. Het meest sensationele nieuws aller tijden lijkt echter geen enkele kans te maken bij NOVA, Paul & Witteman of De Wereld Draait Door. De huidige huishouding van Gods genade is feitelijk het meest sensationele dat zich momenteel op deze aardbol afspeelt.

De grootste voorrechten en de rijkste zegeningen worden in het gunstigste geval als iets vanzelfsprekends aanvaart te worden. Al 2000 jaar geen oordeel van God dat ons treft, geen straf die op ons beukt. God ziet de grootste misdadiger en de vroomste kerkganger in genade aan.

Het hele Oude Testament, van Mozes via de Psalmen tot de Profeten weerklinkt de boodschap van een verschrikkelijk oordeel dat de mens zou bezoeken vanwege zijn afwijzing van God. Deze wereld wordt in Psalm 2 getekend als een kokende pot van ons menselijk verzet tegen God. Hij die zit in de hemelen lacht. Als een zwarte wolk die de hele hemel verduisterd wordt het komend oordeel getekend.

Terwijl alles gereed staat voor het oordeel om los te barsten gebeurt er iets absoluut sensationeels. De allergrootste van alle zondaren, de leider van onze menselijke rebellie tegen God, Saulus van Tarsus, wordt door God gered. Dit sloeg een breuk in het hele profetisch programma van God. Saul werd de apostel Paulus. Zijn naam betekent onder andere ‘pauze’. Als het ware drukte God op de pauzetoets van het profetisch programma. Die pauze duurt reeds 2000 jaar en heet de huishouding van genade.

Het oordeel komt inderdaad, zodra de pauzetoets opnieuw wordt ingedrukt en het profetisch programma wordt voortgezet. Nu handelt God in genade met jou en mij om ons aan Zijn hart te hebben. Wat grandioos nieuws!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende