U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Diamanten Van Stof

De winterzon straalt laag de kamer in. Alles wordt verlicht, veel meer dan in de zomer als de zon feitelijk meer kracht heeft. Ik moet terugdenken aan mijn tienertijd toen ik de sterkste emotionele, geestelijke ervaring uit mijn leven heb meegemaakt.

In het Vondelpark en op de Dam in Amsterdam maakte ik de sekte ‘The Children Of God’ mee. Ik was gelijk verkocht.

Mijn verkondiging is tegenwoordig dat je voor je geestelijk leven je niet laat meeslepen door je emoties. Volg nuchter het onderwijs van de Bijbel.
Destijds liet ik me meeslepen en was zelfs van plan alles op te geven om me bij hen aan te sluiten. Dat heeft de Heer gelukkig verhoed.

2 Corinthe 3: 18 Wij allen, die … de heerlijkheid van de Heer weerspiegelen, veranderen naar Zijn beeld van heerlijkheid tot heerlijkheid,
Eén belangrijke les van hen ben ik echter nooit vergeten. Dat is de reden dat ik nu door dit winterzonnetje weer aan hen denk.

Jij en ik zijn stuk voor stuk stofjes. Dat minuscule, pietepeuterig, kleine stof.
Genesis 3: 19 Stof ben je en tot stof zal je weerkeren.
Genesis 18: 27 Abraham antwoordde: …, hoewel ik stof en as ben.
Psalm 103: 14 Hij weet, wat maaksel wij zijn, gedachtig, dat wij stof zijn.

In het felle, lage zonlicht zie je het stof twinkelend door de kamer zweven. Had ik vandaag in een pikdonkere kamer gezeten met slechts enkele kleine lichtgaatjes. De stofjes in de lichtbundel zouden nog grootser als een diamant oplichten.

Zo’n stofje doet niet zijn best om een diamant voor zijn donkere omgeving te zijn. Zelfs enige inspanning om licht te geven zou vergeefs zijn. De zon geeft zijn straal op het stofje en midden in de donkere kamer straalt jubelend een diamant.

In deze donkere wereld is de straal van Gods onbegrensde liefde en onvoorwaardelijke genade op ons gericht. Wij zijn ons bewust dat we slechts een stofje zijn. De wereld ziet een diamant. Christus, die ons leven is.

Het licht heeft alle kleuren van de regenboog in zich. De ene kleur weerspiegelt op mijn stofje, de andere kleur op een ander. We hoeven ons niet met elkaar te vergelijken. De Heer werkt in de één dit, in de ander weer iets anders. Het is hetzelfde licht dat weerspiegelt. Het is dezelfde Heer die Zijn genade uitwerkt in ieder van ons.

Zou de Heer in jou niet dezelfde heerlijkheid kunnen uitwerken, die Hij bij elk van Zijn kinderen bewerkt? Jij bent niet te min. Hoe min je ook mag lijken, juist daar komt de diamant zichtbaar als het licht erop schijnt.

Wees niet bang voor het duister waar je misschien wel in wandelt. Geen zorgen over de donkerte. Het is juist in het duister dat Gods diamant, die jij bent, op het sterkst zichtbaar wordt. Hoe donkerder, des te helderder jouw weerspiegeling.
Romeinen 5: 20 Waar de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig geworden,

Geniet van het zonlicht. Geniet van de opgestane Heer. Geniet van Zijn genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende