U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Geen Leven Dan In Opstanding

Alles was dood
Het ijs was een lijkwaad
Koud was het en ook constant nacht
Ik keek uit naar de lente die komt
De opstanding in haar volle pracht

Alles leek stil
De vogels gevlogen
Het geluid dat geheel was uitgestorven
Ik hunkerde naar het kwakend geluid
De vogels die opstaan in volle pracht

De tint die was grijs
De zon achter wolken
Doods waren de kleuren
Mijn zucht naar de geuren
De winter gestorven
De lente staat op

We hebben deze winter intens genoten van de vorst, het ijs en de sneeuw. Het was indrukwekkend zoals we de sneeuw over het prachtige Limburgse landschap zagen liggen. Die innerlijke zucht naar de Lente werd de laatste tijd echter wel steeds sterker.

Nu mochten we vorige week woensdag dan toch alle bewijzen van nieuwe leven weer opnieuw bewonderen.

We hebben de eerste dag van onze wekelijkse dagwandelingen weer achter de rug. Wat een genot om de schoonheid van de natuur te mogen proeven. Overal zag je het nieuwe leven weer doorbreken. Soms zag je het doodse oude hout pal naast nieuwe schuiten van leven. Wat een getuigenis van de opstanding.

Ja, Christus is werkelijk opgestaan! Die lente is in ons leven een wonderlijk feit. Daar waar genade werkelijk het feest viert in levens van gelovigen, daar zie je dat Christus, de Opgestane, Zijn werk volbrengt in gelovigen.

Zijn opstandingkracht werkt altijd. Die faalt nooit. Daarom is genade zo’n feest!

Zonder de opstanding van Christus zouden wij als gelovigen de ellendigste mensen op aarde zijn. Dat draait om de praktijk van gelovigen. Als vertrouwd wordt dat de Opgestane Heer werkt door Zijn genade in een leven, daar komt echt leven openbaar. Dat is nog eens praktisch. Daar kan geen enkele activiteit van ons mensen tegenop.

Genade werkt in de Opgestane. De Opgestane werkt in jou en mij. Dat is leven, echt Leven dat in jou en mij openbaar komt. Daar getuigt de lente van. Wat is het dan smullen om nu buiten te mogen wandelen.

Geniet jij ook zo dubbel? Geniet je van de mooie natuur? Geniet je van de boodschap die deze natuur nu doorgeeft? Geniet je van de uitwerking van de echte Lente in jouw leven? Ik ben dan wel 61 jaar, maar ik zit in mijn Lente omdat de Opgestane mijn leven is.

Dat is Lente!
Dat is Opstanding!
Dat is overvloeiende rijkdommen van genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende