U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Nog Geestelijker Dan Jezus?

Jazeker, je hoeft maar om je heen te kijken in de christenheid en zeker in ons evangelisch wereldje, je komt ze geheid tegen. Mensen die het een heel stuk verder hebben geschopt in hun geestelijk leven dan Jezus zelf. Ze doen in elk geval hun uiterste best om die boodschap aan ons duidelijk te maken.

Eigenlijk zitten we direct op die weg zodra we ook maar enigszins denken dat ons geestelijk leven van onze eigen inspanningen afhankelijk is. We spannen ons in voor de Heer.

Ja, dat moet dan toch ook wel door onze medegelovigen opgemerkt worden, nietwaar? Onze buren moeten dan toch wel doorkrijgen dat onze geestelijke relatie met God voorop staat….., toch?

Zodra je ook maar enigszins de dwaasheid van zo’n geestelijke krachtsinspanning aantoont, weten zij spotternij als één van de zwaarste zonden aan te wijzen. Het lospeuteren van je eigen geestelijk ploeteren dat wel vanuit de tenen lijkt te komen is echter zo’n gigantisch hilarisch gegeven dat zelfs ongelovigen zich hierover bescheuren.

Schaamte en schande zijn de enige beschrijvingen voor een dergelijke vertoning van vleselijke geestelijkheid. O ja, ik vind deze video wel enorm grappig. Mocht je hier anders over denken dan hoop ik dat je genadig met me wilt omgaan.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende