U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Er Is Waarschijnlijk Geen God

Het allereerste wat gelijk opvalt is dat deze tamelijk vreemde reclamecampagne helemaal geen reactie is tegen God.

Tegenover de gruwelijke boodschap van een woedende God die vrijwel iedereen, op een enkele uitzondering na, naar een hel verwijst wil men een positieve boodschap plaatsen.

Die positieve boodschap is helaas mislukt. Waarom zou ik stoppen met piekeren en van een leven gaan genieten dat in essentie zinloos is? Ik ben dan wel van nature bijzonder zwaarmoedig, maar deze boodschap zou mij regelrecht de emotionele afgrond indrijven.

Mijn piekeren is gestopt toen ik de God van alle genade leerde kennen. Toen bleek dat de karikatuurgod die de christelijke godsdienst ons voorhoudt absoluut niet bestaat.

Voor die nepvertoning van een briesende god hoeven we zelfs die slag om de arm niet te houden dat hij waarschijnlijk niet zou bestaan.

1 Corinthe 8: 4 Wij weten, dat er geen afgod in de wereld bestaat en dat er geen God is dan Eén.
Die afgod, die de zware godsdienstige systemen ons proberen aan te smeren bestaat absoluut niet. Daar kunnen we resoluut over zijn. Er is één God die ons allen liefheeft. Ook deze atheïsten zijn het voorwerp van Zijn liefde.

Met al die gespeelde vroomheid die elk anders denkend mens naar een zelfverzonnen hel verwijst kan ik me levendig voorstellen dat je daar een positieve boodschap tegenover wil plaatsen.

Ik zou daarom tegen iedereen, inclusief deze atheïsten, willen zeggen:

‘Stop met piekeren. Geniet van het leven want God houdt intens veel van jou. Zijn liefde en genade is onmetelijk’.

Genade is een positieve boodschap met een echte hoop en uitzicht.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende