U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Winkelen In Utrecht

Machtelt en ik zijn zaterdag wat gaan winkelen in Utrecht. Ze wilde me nog een cadeau voor de verjaardag geven en we hebben gelijk gekeken naar mogelijke kasten in de woonkamer.

Op de Oudegracht hebben we heel leuk geluncht in een zaak die door verstandelijk gehandicapten gerund wordt.

Misschien kijk jij er iets anders tegenaan. Ik heb vaak het idee dat zij ons een stapje voor zijn. Er lag een fotoboek in hun winkel met de intrigerende titel: ‘De Upside van Down’. Hun vrolijkheid en levenslust spatte eraf.

Wij zijn vaak down omdat we ons door de zorgen van het leven terneer laten drukken. We doen alsof het leven op onze schouders drukt.
Zij worden ‘Down’ genoemd en laten de zorgen van het leven waar het thuishoort. Bij de ander. Hun verantwoordelijkheid is afhankelijkheid.

Is onze eerste verantwoordelijkheid in het leven ook niet het afhankelijk zijn van God? Moeten wij feitelijk ook niet erkennen dat we afhankelijk zijn van wat Hij werkt in ons leven?

Mijn zus was verstandelijk gehandicapt. Haar verstandelijk vermogen kwam niet boven de anderhalf jaar. Echt in alles was zij afhankelijk. Ook toen ze in de zestig was.

Onze strijd is vaak: ‘Zelf doen!’ Hun leven is: ‘Het wordt gedaan’.

Wij mogen leren leven uit dat wat Christus in ons wil werken. Telkens pikken we het weer zelf op. Dat is ‘De Downside van ons Up’. We kunnen nog wat leren van onze ‘Down’ vrienden.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende