U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Herman Boon. Wakker Worden!!

Grappig hè, die Herman Boon. Ik mag dat wel. Lachen is gezond.

Mijn knipoogje van vandaag is dan ook zeker niet om Herman af te zeiken. Maar als ik klaarwakker ben en dan toch wakker geschud wordt, kijk dat is net even teveel van het goede.

Wake Up! Roept beste Herman met zijn Wake Up Ministries. Paulus riep ook zoiets:
Efeze 5: 14 Daarom heet het: Ontwaak, jij die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over je lichten.

Hier worden gelovigen wakker geschud die zelfs weer tussen de doden zijn gaan pitten. Het nieuwe leven is niet dood, maar zo tussen de doden valt het verschil niet echt op.

Waar het in de wereld alles draait om prestaties en wij gelovigen dan met onze prestaties voor de Heer aankomen, dan valt het verschil niet echt op. Wakker worden!

Gelovigen die niet doorhebben dat Christus echt hun leven is en dus Zijn genade wil laten werken in hun leven, spreken net als ongelovigen hun eigen vermogens aan. Ze moeten dit voor de Heer, ze moeten dat nalaten voor de Heer. Net als de doden laten ze zich leiden door regeltjes. Het verschil valt niet op. Wakker worden!

Ik bid en hoop dat Herman Boon die heerlijke boodschap van doorgaande, onvoorwaardelijke genade ook door mag krijgen. Nu roept hij helaas nog alles en iedereen op om zelf de gemeenschap met de Heer aan te wakkeren. Een gemeenschap die dankzij genade allang een feit is.

Even een getuigenis van iemand die naar zo’n Wake Up bijeenkomst geweest is:
Ze zegt te zijn gekomen om dichterbij God te komen, maar dat haar lichaam nog niet wil meewerken, maar ze is vastberaden om door te zetten’.
Dit stond in het februarinummer van Uitdaging.
Ik zou zeggen: Wakker worden!

Dichterbij God dan dat Hij in genade je gebracht heeft zal nooit lukken. Zeker niet door vastberaden inspanningen van onze kant, of dat nu vasten, bidden of mediteren is. Vader heeft ons dicht aan Zijn hart. Hoe dichterbij kan je dan nog komen? Wakker worden!

Wie wakker wordt droomt niet meer maar ziet de werkelijkheid. De droom van eigen inspanning is slechts een schaduw, de werkelijkheid is ons leven in Christus.
Colosse 2: 17 dingen, die slechts een schaduw zijn van hetgeen komen moest, terwijl de werkelijkheid Christus is.
Zie wie je bent in Christus! Wordt wakker! Dan ontdek je een rijke stroom van genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende