U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Niet Krassen A.U.B.!

Donderdag was de meest zonnige dag van onze vakantie, dat we onze lunch gebruikten op een bankje tegenover de hoofdingang van de Sibbergroeve. We hadden de plek er niet speciaal voor uitgekozen. We waren eenvoudigweg toe aan wat voedsel.

Bij deze Sibbergrot kan je onder leiding van een gids 10 km. onder de grond door de grotten fietsen op een mountainbike. Ook begint daar een ware doolhoftocht door de labyrinten van mergelgangen.

Je kan er zelfs een klautertocht beginnen. Het is duidelijk dat wij voor geen van deze mogelijkheden gekozen hebben.

Het viel ons op dat er mensen bezig waren enkele plekken in de muur te repareren. Het hele gebouwtje was opgebouwd uit het zeer poreuze mergel, dat in die streek ruim voorhanden is. Toen we onze boterhammen ophadden besloten we het gebouwtje wat nader te bekijken. Toen viel ons de muur met de bijgevoegde tekst op.

Wij vragen u vriendelijk dit mergelgebouw niet te beschadigen, niet krassen A.U.B.

Dit bracht een tekst uit de Bijbel bij mij naar boven.
Romeinen 7: 8 De zonde heeft van het gebod gebruik gemaakt om begeerten in mij op te wekken, want zonder de wet is de zonde krachteloos.

Zoals altijd denken wij mensen toch telkens opnieuw dat het verbieden van iets ook resulteert in het nalaten van dat iets. Helaas pindakaas, dan heb je dus nog niet door hoe zo’n prachtig gebruiksmiddel het gebod is voor de zonde om binnen te komen.

Genade betekent dat tussen mij en de zonde het kruis en de opstanding van Christus Jezus staat. Aan het kruis heeft die persoon die door de zonde aangesproken kan worden zijn einde gevonden in de dood. Toen Christus opstond uit de dood, ben ik mee opgewekt in dat nieuwe leven. Daar heeft de zonde geen aanknopingspunt.

Nou kan ik doen alsof ik geen weet heb van Christus werk. Om dan toch niet te krassen leg ik mezelf het gebod ‘Niet Krassen’ op. Het gevolg zie je boven. Dat gebod wordt door de zonde gebruikt als een bruggetje, waarover hij binnen kan wandelen.

Elk beginsel van wet is echter buiten werking gezet, daar waar Christus het Leven is.
Efeze 2: 15 Christus heeft in zijn vlees de wet van de geboden, in inzettingen bestaande, buiten werking gesteld,

Genade betekent: Christus is mijn Leven.
Hij heeft geen wet nodig om naar Gods wil te leven. Daarom is de wet in mijn leven ook buiten werking gezet.

Een heerlijke les die je zo maar even weer opdoet als je tegenover een mergelgroeve je boterhammetje nuttigt.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende