U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Bijbelteksten Op Wapens

In de Volkskrant van vrijdag 22 januari 2010 stond het volgend bericht:

WASHINGTON 
De Amerikaanse wapenfabrikant Trijicon heeft toegezegd geen wapens meer te zullen voorzien van verwijzingen naar Bijbelteksten. Ook zijn er materialen beschikbaar gesteld waarmee al gegraveerde verwijzingen uit de geweren gevijld kunnen worden. Trijicon levert al meer dan twintig jaar wapens aan het Amerikaanse leger.

Wapens voorzien met de geweldige boodschap dat je het licht van het leven ontvangt. Je krijgt als vijand dus de volle laag met de boodschap dat Christus het licht van het leven is. Wow! Zo’n boodschap dringt wel door. Dat raakt je diep van binnen.

Misschien dat we toch maar blij mogen zijn met de opkomende moslimorganisaties die dit soort teksten op wapens niet kunnen verdragen. Als je toch ook maar enigszins zicht heb op Gods liefde en genade, hoe kan je dit dan nog wel verdragen?

Het antwoord is terug te vinden op de website van deze christelijke wapenleverancier. Hij roept daar ieder op de Bijbelse normen en waarden aan te houden die Amerika ‘groots’ hebben gemaakt. De Amerikaanse VOC mentaliteit dus.

Van waarden en normen naar ‘christelijke’ of zelfs ‘Bijbelse’ ethiek is slechts één stap. Het kennen van goed en kwaad heeft dus wapens die bedoeld zijn om te moorden gesanctioneerd en zelfs voorzien met levenwekkende boodschappen.

Het kennen van goed en kwaad doet ons tegenwoordig toch heel anders aankijken tegen Bijbelse geschiedenis, zoals Kaïn en Abel. Wie weet welke positieve boodschap Kaïn aan Abel meegaf bij de laatste slag.

Is het antwoord van genade nu dat we elkaar oproepen om bij vijandschap de andere wang toe te keren? Is het pogen om in vrede met elkaar te leven het antwoord van genade?

Misschien verwacht je nu toch nog zo’n oproep. Dan zou genade dezelfde morele, ethische grondslag hebben als die hier leidde tot deze uitwas: De boom van het kennen van goed en kwaad.

De grond van genade vinden we in het leven waar die Bijbeltekst nu juist op wees. Christus zelf is het Leven. Hij is jouw en mijn leven.

Of je nu toevallig militair bent die zo’n wapen dient te gebruiken of dat je pacifist bent en elk wapengebruik afwijst. Christus is jouw leven. Daar waar Hij werkt in jou komt die overstromende rijkdom van Zijn genade openbaar.

Laat het dus rustig aan Christus zelf over om Zijn Leven te werken in jou. Dat is een rijkdom, waar je tot in lengte van dagen van mag blijven genieten. Dat Licht van de wereld zal de hele wereld verlichten.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende