U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

God Geeft Het Kwade Om Ons Rijk Te Zegenen

Eerst even te gekke muziek. Een nummer hoeft niet gelijk een diepe boodschap te hebben om toch helemaal te gek te zijn. Neem bijvoorbeeld dit rockabilly nummer ‘Boll Weevil’, in de vijftiger jaren gezongen door Eddie Cochran.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Leuk hè? Nou okay, niet eigentijds meer. De stijl is zelfs een beetje in de vergetelheid geraakt. Maar hier smul ik nou van. Maar toch geeft die katoensnuitkever een prachtig lesje hoe God het kwaad gebruikt om een rijkere zegen te schenken. In Alabama, om precies te zijn in Fort Rucker, hebben ze zelfs een groot monument opgericht om deze rotkever op het hoogst te eren.

Het was 1915 toen de katoensnuitkever Zuidoost Alabama binnenviel en daar de katoenoogst voor 60 % volledig vernielde. Het was uit wanhoop dat de boeren toen overstapten naar het verbouwen van pindas. Al in 1916 was de hieruit voortgekomen pinda-industrie in Alabama wereldwijd de meest welvarende. Kijk, dat maakt het wat begrijpelijker dat die mensen in dat stadje zo’n idioot beeld hebben opgericht.

Wie het wil kan zelf naar dat plaatsje Fort Rucker reizen om met eigen ogen het onderschrift van dit beeld te lezen:
“In diepe waardering voor de katoensnuitkever en wat het als de aankondiger van welvaart voor ons heeft gedaan.”
Het instrument van hun lijden was het middel tot hun zegen geworden. Blijven we nog vragen waartoe God het kwaad geschapen heeft?
Job 2:10 Zouden wij het goede van God aannemen en het kwade niet?

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende