U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Sprekende Vrouwen In De Gemeente

Ik ken ze. Vrouwen die het uitermate on-Bijbels vinden dat een vrouw het halve uurtje spreken achter de katheder vult, dat we in onze eigen organisatie apart hebben gezet voor een wekelijkse spreekbeurt.

Die vrouwen die vinden dat zo’n half uurtje spreken absoluut niet kan, zijn daar zo gepassioneerd over dat ze er met jan en alleman in de Gemeente over spreken. Het zijn vrouwen die doorlopend gedreven hun boodschap verkondigen in de Gemeente.

Het idee dat de Gemeente, het Lichaam van Christus, iets is dat specifiek daar tot uiting komt waar we als groepje op zondag samenkomen is feitelijk wezensvreemd aan wat de Gemeente werkelijk is.

Daar waar mensen de kerk tot gezaghebbend instituut voor ons gelovigen zien, daar volgt men feitelijk de lijn van de synagogen, zoals dat onder het Nieuwe Verbond nog wel altijd dienst deed.

In die lijn van denken zijn we dan ook nooit in de Gemeente, tenzij we daartoe samenkomen. Die kijk op de Gemeente heeft dus totaal niks met de Gemeente, het Lichaam van Christus, te maken.

De Gemeente is mondiaal en iets waar we 24/7 deel van uitmaken en ons dus middenin bevinden. Het is echter in onze huidige huishouding van de verborgenheid onzichtbaar. Het is een geestelijke verbondenheid.

Telkens als we elkaar ontmoeten, al is het een onbekende, dan zijn we Gemeente. Natuurlijk kunnen we wel afspreken om op zondag (of willekeurig welke andere dag) bij elkaar samen te komen.
We maken daarmee echter niet de Gemeente extra zichtbaar. Het is uitsluitend een toegeven aan een eigen verlangen (waar trouwens niks mis mee is).

Zo’n zuster die dus elke gelegenheid aangrijpt om op het on-Bijbelse karakter van een vrouwelijke spreekster tijdens dat halve uurtje in het door onszelf georganiseerde samenkomen te wijzen, zo’n zuster spreekt dus voortdurend in de Gemeente. Niks mis mee.

Een oordeel over het spreken van deze zusters is nergens voor nodig. Ik hoop en bid echter dat het onderwerp van al die spreekbeurten toch meer naar Christus en Zijn rijke genade mag verschuiven.

Vrouwen die hun mond niet kunnen houden over Christus en Zijn oneindige genade. Hieronder heb ik een paar heerlijke voorbeelden daarvan:

Luci Swindoll

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Sheila Walsh

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende