U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Gods Hartslag In Ons

Al 72 jaar lang deelden Gordon en Norma Yeager hun leven met elkaar als man en vrouw. Vorige maand, op 12 Oktober, had Gordon een rood licht gemist, waardoor het optrekkend verkeer van links zich boven op hem stortte.

Zo snel mogelijk werd dit oude stel naar de eerste hulp van het Marshalltown ziekenhuis bij Des Moines gebracht. Hun bedden werden zo dicht mogelijk naast elkaar gezet zodat ze elkaars hand konden vasthouden.

’s Nachts om acht over half vier overleed Gordon. Bij de familie ontstond echter grote verwarring omdat ze op de monitor nog altijd een hartslag konden aflezen. Natuurlijk gingen de verpleegsters direct kijken wat de bron van deze hartslag was. Ze ontdekten dat het de hartslag van zijn vrouw was, die nog altijd zijn hand vasthield.

De monitor had de hartslag van Norma opgepikt dwars door Gordon heen. Ruim een uur later overleed ook zij, nog altijd de hand van haar geliefde vasthoudend.

Harten versmolten na een leven van eenheid.
Galaten 2: 20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, dat is, niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij.

Een veel sterkere versmelting die al 2.000 jaar geldt. Zijn hart klopt nu door jou, door mij. Veel sterker dan het hart van Norma door Gordon. Gordon stierf. Christus hart klopt ons echter tot leven.

Deze 2.000 jaar oude versmelting met Christus verbindt ons als leden van Zijn Lichaam ook aan elkaar. Nog veel sterker dan de 72 jarige verbondenheid van Gordon en Norma. Dat maakt het zoeken naar eenheid en ons zoeken naar verbondenheid ook zo apart. Die eenheid en verbondenheid is er. Geniet ervan.

Eén hart klopt in ons allen. Eén hart is de bron van ons aller leven. Eén hart pompt Het leven door ons allen heen. Eén hart is de garantie van onze onderlinge onverbrekelijke eenheid.

Zonder monitor was het leven van Norma door Gordon heen onzichtbaar gebleven.
Galaten 2: 20 Voor zover ik nu nog in het vlees leef, leef ik in het geloof van de Zoon van God,
Jij en ik hebben de hemelse monitor uit de hand van de Zoon van God ontvangen. Hij schenkt ons Zijn geloof. Zolang we nu nog gewoon in dit lichaam rondwandelen op deze aarde, mogen we die monitor voortdurend hanteren om dat leven van Christus in ons en in de ander waar te nemen.

We leven heerlijk rustend in het geloof van de Zoon van God. Zijn hartslag weerklinkt in ons.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende