U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

1 Minuut Verder Af Van Het Oordeel

Vrijdag 15 januari 2010 kwam het dagblad Trouw met de volgende kop:
‘Doomsday Clock Eën Minuut Terug Gezet’.

Het betreft hier een symbolische klok waarmee prominente wetenschappers aangeven hoe groot het gevaar is dat de wereld door een kernramp of andere noodlottige ontwikkelingen ten onder gaat.

Ze hebben deze symbolische klok één minuutje teruggezet van vijf voor twaalf naar zes voor twaalf vanwege de machtswisseling in Amerika en vanwege afspraken tussen Amerika en Rusland over hun kernwapenarsenalen.

Deze symbolische klok loopt dus absoluut niet normaal chronologisch. In 1953 was het al een keer twee voor twaalf geweest, terwijl het in 1991 zeventien minuten voor twaalf was.

De dag van het oordeel wordt dus bepaald door politieke beslissingen van machtige landen? Ligt het oordeel niet meer simpelweg in Gods hand?

Tegenwoordig krijg je een meewarige blik van mensen als je verklaart dat deze wereld minstens nog een duizend jaar te gaan heeft. Het is dus hooguit zes minuten voor duizend en zoveel jaar. Simpel rekenen met wat de Bijbel zegt levert een totaal andere symbolische klok op.

Voor mijn persoonlijke symbolische klok van Gods oordeel mag het gerust zes voor twaalf zijn. Het mag zelfs twee minuten voor twaalf zijn.

Ik mag namelijk absoluut rekenen op Gods onvoorwaardelijke genade in Zijn oordeel. Nee, in mijn wandel in genade kijk ik niet uit naar het terugzetten van Gods genadeklok.

Alles waar God een vreugde in vindt bij Zijn Zoon, dat vindt Hij ook bij mij. Dat is wat genade doet. Alle werken, die Hij in genade van tevoren bereid had, zal Hij dan belonen. Zijn oordeel wordt een eretribune waar ieder Zijn lof zal ontvangen.
Die genadeklok kan zelfs niet teruggezet worden.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende