U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

De "Les" van God met Zijn Reuzenschep

Hoe komt de vrome godsdienst op het idee dat het ‘christelijk’ is om zo aardig en netjes mogelijk hier op aarde te leven omdat er een God zou zijn die elk moment klaar staat om met Zijn straf hen te treffen?

Is deze vrome, godsdienstige gedachte al niet zeer vroeg op zondagschool in de vrome mens gelegd, zoals hier ook uit de volgende video blijkt.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Het is een parodie! Dat wil ik best graag erkennen, maar is het niet kenmerkend? Bestaat de ‘christenheid’ niet grotendeels uit mensen die zo goed mogelijk voor God leven om uit de gevarenzone van Gods reusachtige schep te blijven? Het ernstige aan deze parodie is niet het beeld van die zondagschooljuf of dat jochie ‘Mattheus’. Het ernstige is het beeld dat men van God heeft.

Gods plan met de hele mensheid is het plan van liefde. Die liefde is uitgevoerd en bewezen in Zijn Zoon Christus Jezus. Die liefde blijft onverminderd doorgaan in jouw en mijn leven en is onvoorwaardelijk!

Geen God met een reuzenschep! Geen God met een vervaarlijke tuinslang! Geen God met een ontzagwekkende grasmaaimachine! Geen God met een hel!

Wel de God met onvoorwaardelijke, onontkoombare liefde. Hij houdt van jou!!!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende