U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

In Goede Handen Vallen

De kou is nog niet echt uit de lucht. Ondanks dat iedereen de mond vol heeft over de opwarming van de aarde geeft de natuur ons dit jaar een andere boodschap.

Sinds mijn val op het ijs in de tachtiger jaren van de vorige eeuw ben ik altijd nog doodsbenauwd om te vallen. En ja hoor. Met stokken en al om me overeind te houden ben ik toch weer onderuit gegaan.

Mijn val was dit keer niet ernstig en ik kon gewoon doorlopen. Die ene keer vallen blijft me nu wel achtervolgen in mijn dromen. Telkens ga ik onderuit om nog wel vol schrik er gelukkig achter te komen dat ik tussen mijn zachte dekens beland ben.

Ik kan me de keuze van David levendig voorstellen:
2 Samuel 24: 14 Laat me vallen in de hand van Yahweh, want Zijn barmhartigheid is groot; maar laat mij niet vallen in de hand van de mensen.

Genade is er altijd. Ik val echter niet altijd terug op die overvloed van genade. Ik ben soms net zo eigenwijs als de meest wettische mensen, die het ‘zelf doen’ als vaste geloofsleer hebben omarmt.

Galaten 2: 21 Ik ontneem aan de genade van God haar kracht niet; want als er gerechtigheid door de wet is, dan is Christus tevergeefs gestorven.
Als ik door hetgeen ikzelf doe verwacht ietsje rechtvaardiger te kunnen worden, beroof ik de genade van God van haar kracht in mijn leven. Dat is een stevige val. Wat is het dan heerlijk om te weten dat ik val in de handen van een Heer die barmhartig is.

Wat doet mijn Heer als ik val? Mijn val wordt nog zachter gebroken dan wanneer ik uit mijn dromen tussen mijn zachte lakens wakker schrik. Hij draagt me in Zijn liefde. Hij troost me in Zijn schoot. En Hij zorgt voor een nieuwe val.

Een nieuwe val? Ja, alles wat in Christus mijn overvloedig deel is, dat valt. Vanuit Zijn barmhartigheid valt het alles onverdiend in mijn schoot.
2 Corinthe 1: 5 Door Christus valt ons ook overvloedig vertroosting ten deel.

Ons vallen compenseert Hij. Niet dat Hij een gelijke hoeveelheid genade en barmhartigheid op ons laat vallen. Het blijft overstromen. Overstromen voor velen. Overstromen voor zeer velen. Ja veel meer en meer.
Romeinen 5: 15 De genade van God is veel meer ….. voor zeer velen overvloedig geworden.

Er is geen beter antwoord op mijn val dan Gods genade. Repressie zou me tot wanhoop drijven. Overvloeiende genade en barmhartigheid schenken me Zijn bekwaamheid overvloedig.
2 Corinthe 9: 8 God is machtig om alle genade in jou overvloedig te schenken, zodat jij, in alle opzichten altijd van alles voldoende voorzien, in elk goed werk overvloedig zal zijn,

Wat heerlijk om te vallen in die handen van genade!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende