U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Regels Of Genade

Ik kreeg vandaag weer een brief van de vereniging van huiseigenaren (HEV), waar we ons huis van huren. Ze waren weer een aantal overtredingen van de huisregels bij mij op het spoor gekomen. Dat zette me wel aan het denken. Ik denk dat ik vaak tegen God aankijk als de baas van HEV.

Ik zal het je uitleggen. De HEV heeft een behoorlijke hoeveelheid regeltjes, waar je je aan dient te houden. Als je je netjes volgens hun regeltjes gedraagt, dan is alles prima in orde. Maar er is maar één missertje nodig of je hebt al een overtredingsbrief in de bus.

Ik heb zo’n plastic winkeltasje in mijn boom. Ik moet hoognodig wat doen tegen het onkruid in mijn tuin. Op mijn postvak hoort duidelijk leesbaar mijn naam te staan. Mijn tuinafscheiding kan er niet mee door. Ik loop voortdurend op eieren in de angst dat ik weer iets verkeerd doe, waar ik dan weer een boete voor krijg.

God zit niet zo in elkaar! Hij zit niet op Zijn troon te wachten op het moment dat ik het weer eens verknal! O nee! Genade en barmhartigheid! Dat is Zijn stijl! Je weet toch wel wat genade is? Onverdiende gunst! Dat houdt in dat ik in feite totaal niks kan doen om het ooit te verdienen!

God houdt onvoorwaardelijk van mij! Daar zitten geen verborgen addertjes onder het gras. God houdt van mij, ook al hangt er nog steeds zo’n smerig plastic tasje in mijn boom, ook al wordt het hoog tijd dat ik wat aan dat onkruid in mijn tuin doe. Hij heeft zoveel geduld met mij!

Het is door Zijn liefde dat Hij me opvoedt. Vol genade bemoedigt Hij me en werkt Hij aan al deze zaken. Dus er komen geen overtredingsbrieven van God, alleen God oneindige genade! Wie is God voor jou? Is Hij jouw grote Regelaar, of is Hij jouw genade Schenker? Zeg het maar.

Romeinen 6:23 De genade, die God schenkt, is het leven van de aioon in Christus Jezus, onze Here.
1 Corinthe 1:4 De genade van God, die jou in Christus Jezus geschonken is;
2 Corinthe 6:1 Jullie hebben de genade van God niet vergeefs ontvangen,
2 Corinthe 9:14 De buitengewone genade van God rust op jou.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende