U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Internet Beveiliging

De laatste dagen krijg ik telkens op de meest ongelegen momenten de herinnering dat ik mijn Norton Internet Security moet updaten. Het jaar dat Norton voor mijn beveiliging zorgt is namelijk op één maand na voorbij. Als goed Nederlandse krent wacht ik natuurlijk tot deze laatste maand ook bijna voorbij is.

Vanzelfsprekend zorg ik ervoor dat ook het komend jaar mijn computer weer goed beveiligd is. Dit afgelopen jaar alleen al had mijn computer tientallen keren platgelegd kunnen zijn met een Trojaans Paard. Het virus dus, hè? Bijna dagelijks verschijnt wel onaangekondigd een overzicht van Tracking Cookies, die verwijderd zijn. Net clickte ik er nog zo eentje weg.

Het bijzondere van het beveiligingswerk van dit stukje software is dat ik gewoon mijn gang kan gaan op de computer. Ik kan op het internet rondbrowsen zoveel ik wil. Ik wordt niet voortdurend lastig gevallen door een beveiliger, die me de wet leest en aangeeft welke gevaren er wel allemaal op me loeren. Nee, ongemerkt beveiligt het me heel de weg.

De internetbeveiliging werkt altijd. Dat doet het op de achtergrond. Altijd zijn we veilig tegen allerlei gevaarlijke aanvallen die ons bedreigen. Nooit hoeven we benauwd te zijn dat ons werk helemaal platgelegd zal worden.

Stel je voor dat je niet zo’n internet beveiliging op je computer zou hebben staan. Je zou voortdurend in de weer zijn om allerlei cyberaanvallen af te weren. Al je tijd zou daar in gaan zitten en uiteindelijk zou je dan toch nog het loodje leggen.

2 Timotheus 4:18 De Here zal mij beveiligen tegen alle boos opzet en behouden in zijn hemels Koninkrijk brengen.
Veel mensen zijn in hun geestelijk leven doorlopend bezig allerlei geestelijke machten en krachten van zich af te houden. Ze gedragen zich alsof ze totaal geen geestelijk leven beveiliging bezitten. Ze zijn in een geestelijke strijd gewikkeld alsof de overwinning van hen afhing.

Colosse 1:13 Hij heeft ons verlost uit de macht der duisternis en overgebracht in het Koninkrijk van de Zoon zijner liefde,
Het werkwoord ‘verlost zijn’ hier is hetzelfde als ‘beveiligen’ in die brief aan Timotheus. De beveiliging, zoals in deze brief en die aan Efeze, is dan ook een voldongen feit. Wij zijn op de plek waar beveiliging door genade concreet is.

Hebben we dan niet meer te strijden tegen die geestelijke machten en krachten?

Efeze 6: 12 Wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van deze duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse.
Jazeker! Maar wat houdt die strijd in?

Efeze 6: 13 Neemt daarom de wapenrusting van God, om weerstand te kunnen bieden
Efeze 6:
14 Stel je dan op,
God heeft ons op die plaats van beveiliging geplaatst: De Hemelse! Blijf daar staan! Weerstand bieden betekent letterlijk: ‘Blijven staan’. Je opstellen betekent letterlijk: ‘Blijven staan’ God doet ons daar de wapenrusting, die Hijzelf draagt, om. Onze plek in Christus is onze perfecte plek van beveiliging.

God zij geloofd en geprezen! Wij hoeven ons nergens zorgen over te maken. Wij mogen gewoon ons dagelijks leven oppakken in de veilige zekerheid dat de overvloeiende genade van God in en om ons Zijn werk wel doet. Liefdevol draagt Hij er zorg voor dat we veilig beschermd zijn tegen geestelijke cyberaanvallen.

Er is inderdaad een strijd gaande, maar die strijd is van de Heer zelf! Als we dan aan een zekere mate van verantwoordelijkheid willen denken, dan is het dat we eenvoudigweg rusten in Hem die de dood heeft overwonnen en die de overwinning tot stand heeft gebracht. Ons deel is telkens de overwinning in Christus.

De Soevereine Vader houdt zo hartstochtelijk veel van jou! De bewogen Zoon bewaakt je angstvallig! De almachtige Geest beschermd je voortdurend! Wie weet hoe gigantisch veel aanvallen dagelijks wel op je afkomen? Maak je geen zorgen! Het leven van Christus doorstroomt jou!

Op de achtergrond van jouw leven is genade voortdurend actief met Zijn beveiligingswerk, zodat je nooit en te nimmer bang hoeft te zijn één of ander virus op te lopen.
2 Timotheus 4:18 De Here zal mij beveiligen tegen alle boos opzet en behouden in zijn hemels Koninkrijk brengen.
Wat een rijkdom van genade!
Click hier voor een studie over dit onderwerp

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende