U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

De Kinderjaren Ontgroeid?

Het is die volheid van Gods genade, die ons heerlijk leert wandelen met Vader. Zijn Geest getuigt samen met onze geest dat we Vaders kinderen zijn. Genade doet ons nu wandelen als kinderen van het licht.

Prijkt er op de voorpagina van het januarinummer van Uitdaging de kop met vette letters:
Soterio en het belang van evangelische theologie

De evangelische wereld is haar kinderjaren ontgroeid. Die kindertijd wordt dan omschreven als ‘biblicistisch’. Blijkbaar is het kenmerk van een evangelisch kind, dat het de Bijbel zuiver letterlijk neemt zonder moeilijke theologische bouwsels.

De discipelen waren op een bepaald moment ook hun kindertijd ontgroeid. Ze bestraften de kinderen, dat ze zomaar bij de Heer kwamen. ‘Zo simpel! Groei op man! Wordt volwassen!’

De Heer kon het goed vinden met die kinderen. ‘Laat ze geworden. Hou ze niet tegen’.
Hun vertrouwen is inderdaad kinderlijk. Zij lieten de Heer gewoon begaan in hun leven. Geen moeilijke, theologische bouwsels. ‘De Heer is goed. Dat mag Hij ook zijn in mijn leven’.

Vader bewijst Zijn kinderen genade. Vader verheft Zijn kinderen tot erfgenamen. Vader bekleedt Zijn kinderen tot erevorsten. Genade maakt Zijn kinderen tot meer dan overwinnaars.

Vanzelfsprekend dat de Heer zegt: ‘Wordt als de kinderen’. Die evangelische theologie heeft nog heel wat terug te groeien, willen ze weer gewoon eenvoudig genade kunnen omarmen.

Worden kinderen van Vader ook wel volwassen? Zij zijn het zelfs al omdat bij hen het vertrouwen in genade alleen volgroeid is.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende