U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Opent Uwe Mond

Onze kinderen hebben op een christelijke school gezeten. Dat is inmiddels ook alweer heel wat jaartjes geleden. Toen kwamen ze op een keer thuis met een versje.

Opent uwe mond
IJsje van mijn moeder

Tja, zo’n opvoeding heb ik niet gehad, dus dat kon ik ook niet zo één, twee, drie verbeteren. Maar ik vond wel de bijbehorende Bijbeltekst.
Psalm 81: 10 Doe je mond wijd open en Ik zal hem vullen.

Je hebt honger en dan doe je als vanzelf je mond wel open om ergens mee gevoed te worden. Die honger is één keertje begonnen in je leven en dat blijft maar doorgaan. Bij mij begon dat in Juni 1967. Toen gingen mijn ogen open voor de liefde van Vader en sindsdien kan ik er geen genoeg van krijgen.

Ik ben echt helemaal verslingerd aan de Heer. Je zou het zelfs een verslaving kunnen noemen. Naarmate Jezus Zich steeds meer aan ons openbaart, naar die mate wordt de honger om Hem ten volle te kennen steeds groter.

Onze geestelijke honger werkt als een soort brug, waardoor ons besef van Hem in alle facetten van ons leven steeds groter wordt. Het is een soort antenne dat ons bewust maakt van de Bijbelse waarheid dat de Heer echt Zijn hand heeft in alles van ons leven, ook in de pijn en moeite.

Bijbels gezien kunnen we dat leerstellig wellicht allemaal al keurig op de rit hebben staan, maar dat wil nog niet zeggen dat we daar emotioneel ook al helemaal klaar mee zijn. Daarvoor gebruikt God onze honger naar Hem, ons verlangen naar intieme gemeenschap met Hem.

Psalm 81: 10 Doe je mond wijd open en Ik zal hem vullen.
Een slopende ziekte, waar je niet van zult herstellen en je doet je mond wijd open om van Hemzelf te ontvangen. Je weet theoretisch allang dat de Heer Zijn weg met je gaat. Zijn weg is de beste, maar je wilt je door Hem laten vullen. Dan wordt het opeens duidelijk. Kijk, Hij is er. Hij draagt mij! Hij heeft mij nooit verlaten en gaat Zijn weg met mij!

Besef goed, dat opwekken van een geestelijke honger is niet iets wat jij doet. Dit is nou zo’n soeverein werk dat God zelf aan jou doet. Hij doet het omdat Hij nou juist zo intens verlangt naar een intieme omgang met jou. Laat het dus niet gebeuren dat je zo’n heerlijk werk van Zijn genade omzet in een wettische opdracht.

Jesaja 44: 3 Want Ik zal water gieten op het dorstige en beken op het droge;
Onze kant is dus dat dorstige, het hongerige, dat droge. Wees er goed van doordrongen dat daar geen enkele prestatie in zit! De prestatie ligt helemaal enkel en alleen in de handen van de Heer zelf! Hij is Degene die dat water uitgiet. Hij is Degene die de beken uitstort. Hij is Degene die de mond vult.

Wat ons hele doen en laten betreft, wat onze wandel betreft, zijn wij niet de oorzaak dat dit zo geweldig goed gaat. Het is Christus die Zijn leven in jou en mij uitwerkt. Wij zijn simpelweg alleen maar de ontvangers van al het goede wat er zich in ons leven afspeelt.
Psalm 81: 10 Doe je mond wijd open en Ik zal hem vullen.

Nee, God laat ons niet verhongeren! Zeker geestelijk niet!
Mattheus 7: 11 Als jullie, hoewel jullie slecht zijn, goede gaven weet te geven aan je kinderen, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemelen het goede geven aan hen, die Hem daarom bidden.
God kan zo’n hongerig persoon als jij gewoon niet weerstaan! Hij bevredigt dat door en door met Zijn overvloeiende genade!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende