U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Christelijke Politiek?

De ‘profeten’ zijn druk doende deze dagen. Nu kwam ‘profeet’ Maurice de Hond weer met een nieuwe openbaring.
‘De PVV wordt de tweede christelijke partij in Nederland’.

Kijk, dat had ik nou weer niet achter die Geert gezocht. Het verklaart wel zijn flirtgedrag met de christelijk joodse traditie. Ook begrijp ik nu iets meer van de sympathie die zijn gedachtegoed heeft onder evangelische christenen.

Je kan voor of je kan tegen de PVV zijn, één ding moet je ze nageven. Ze zijn niet onduidelijk over hun inzichten betreffende goed en kwaad.
Naast de PVV blijf je natuurlijk nog drie christelijke stromingen in de Nederlandse politiek houden. Je hebt het CDA, de Christen Unie en de SGP.

Men zou verwachten bij partijen die graag terugvallen op dezelfde basis, dat ze met een eenduidige visie naar buiten treden. Dat blijkt verre van het geval. Waar moeten we de oorzaak zoeken?

Het is juist het duidelijke en heldere inzicht in goed en kwaad dat hen uiteendrijft. Tja, de Here God had hier toch al zo sterk voor gewaarschuwd.
Genesis 2: 17 Van de boom van de kennis van goed en kwaad zal je niet eten, want op de dag, dat je daarvan eet, zal je zeker sterven.

Dood in de pot onder de vier christelijke partijen van Nederland. Ieder heeft zijn eigen kennis van goed en kwaad. Sommige zaken die in de ene christelijke partij ronduit goed zijn, blijken bij de andere christelijke partij in het zwarte lijstje van het kwaad te staan.

De genade van God heeft ons doen sterven aan onszelf met onze inzichten van goed en kwaad. Die genade van God heeft ons ook opgewekt in dat nieuwe leven van Christus Jezus zelf. Dat leven is in de hemelen. Dat is een koekje van heel ander deeg. Juist op die plek, waar genade ons plaatst, blijkt Bijbelse politiek te functioneren.

Filippi 3: 20 Onze wandel [Grieks: politeuma] is in de hemelen, waaruit wij ook de Redder verwachten, namelijk de Here Jezus Christus;
Nee, die politiek vind je niet terug in christelijke partijen. Deze hemelse politiek heeft niet de kennis van goed en kwaad als uitgangspunt. Haar basis is die andere boom. Juist ja, het Leven.

Genade is Christus als ons Leven. Hij bepaalt vanuit de hemelen onze wandel. Wij mogen rusten in Zijn genade. Hij doet Zijn politieke werk van Leven.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende