U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Gewoon Heerlijk Spelen

Laten we nou eens gewoon alleen maar spelen! Nou eens even niet zo volwassen! Kom nou, zeg! Alsof er zoveel verantwoordelijkheid op jouw schouders rust! Belachelijk toch?

Mattheus 18: 3 Moet je nou eens goed horen: Jij bekeert je en wordt als de kinderen,
Markus 10:14 Jezus zei tot hen: Laat de kinderen tot Mij komen, verhindert ze niet;
Heerlijk hè? Gewoon zijn zoals een klein kind! Daar rennen ze het plein op om weer helemaal in hun spel te duiken.

Ik denk dat een spelhongerige houding ons als gelovigen best goed zal staan. Kan je je een betere en mooiere manier voorstellen om uiting te geven aan je vertrouwen op een soevereine Vader, die echt elk facet van ons leven in Zijn handen houdt?

Denk je eens in! Hoe zou je nou zwaarwegende verantwoordelijkheden in het leven op je kunnen nemen als je hele denken heerlijk bezet is met het spelen? Dat kan gewoon niet, maar dat hoeft ook gewoon niet. Die zwaarwegende verantwoordelijkheden draagt Pa voor ons! Pa wil echt niet dat wij ons zorgen maken over de toekomst.

Het vertrouwen van het kind op Pa is ook zo vanzelfsprekend dat die hele zorgen over de toekomst ook helemaal niet in zijn of haar hoofd opkomt. Heerlijk! Het is speelkwartier, jongens!

De hele wereld is een speelplaats voor het kind. Anderen mogen van hot naar her jachten en jagen totdat het laatste snippertje leven uit hen gewrongen is, het kind leeft! Geen enkel zorg van onze zogenaamde volwassen wereld tobt hun denken af. Eigenlijk weet dit kind al, als vanzelfsprekend, dat alle lastige eindjes uiteindelijk wel weer netjes in elkaar vallen.

Ja, maar nu gooi je zomaar onze eigen verantwoordelijkheid in de prullenbak!’, sputter je, zoals van een verantwoordelijk volwassene verwacht mag worden, heftig tegen. Ik neem aan dat jullie allemaal inmiddels best wel weten dat ik geen onverantwoordelijk losbandig leven voorsta.

Nee, ik geloof nou juist dat als we de verantwoordelijkheden op de juiste manier verstaan, we de verantwoordelijkheid ook zeker in de handen van de Verantwoordelijke zullen laten. En eerlijk gezegd ben ik eigenlijk helemaal niet zo bang dat er gelovigen zullen zijn die dit heerlijke kinderspel tot in het absurde zullen doortrekken. Ik ken dat soort gelovigen zelfs niet eens. Integendeel, ik ken ze bij bosjes die toch telkens opnieuw weer die verantwoordelijkheid uit de handen van Pa grissen.

Dus relax en speel je spel. Pa heeft jou het voorrecht gegeven Zijn kind te zijn. Elk detail van jouw leven, hoe zwaar en ingewikkeld misschien ook, Pa heeft het in de hand.
Romeinen 8:28 Wij weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede.
Jazeker, Pa is Degene die alle dingen tot een goed einde leidt. Onze inspanningen doen daar niks aan toe of af.

Omarm elk moment van de dag. Wees je ervan bewust dat Pa voortdurend aan en met je bezig is om jouw hart te vervullen met Zijn liefde en genade! Laat die onweerstaanbare liefde van Hem jouw gebondenheid aan verantwoording losweken zodat je mag groeien in dat kinderlijke vertrouwen, dat alles wat leeft vol enthousiasme omhelst. Pa’s speelterrein van liefde en genade.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende