U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Oeps! Verkeerde Huis Schoongemaakt!

Heb jij een hulp in de huishouding? Meeste kans niet. Ik kan me niet voorstellen dat de koningin of Linda de Mol mijn stukkies zit te lezen. Goed, in dat geval zal ik het maar wat beter proberen uit te leggen.

Iemand neemt een hulp in de huishouding aan omdat die er zelf vrijwel helemaal niks van bakt. Ligt het aan die persoon dan lopen de meest simpele werkzaamheden nog in de soep. Nou ja, dat zou bij mij in elk geval de reden zijn.

Stel dat je nou met je hulp heb afgesproken dat ze elke week op donderdag bij jou de boel weer op de rit komt zetten. Erg prettig, nietwaar? Dan wordt het tenminste niet één grote beestenbende.

Je weet dus dat je op donderdag met jouw hulp hebt afgesproken. Nou juist precies omdat die donderdagochtend je hulp komt, werk jij je op woensdag helemaal te pletter om je huis spic en span te laten schitteren als op donderdag die hulp bij jou het huis binnentreedt. Een beetje idioot is dit toch wel, vind je ook niet?

Romeinen 3:20 Uit wettische werken wordt geen enkel vlees voor Hem gerechtvaardigd.
Romeinen 3:28 Je wordt door geloof gerechtvaardigd, zonder wettische werken.
Romeinen 4:2 Als Abraham uit werken gerechtvaardigd was, had hij zich trots op de borst kunnen kloppen, maar niet bij God.
Romeinen11:6 Als het nu door genade is, dan is het niet meer uit werken; anders is de genade geen genade meer.

En maar ploeteren en maar schrobben en boenen, terwijl Hij die alles rein maakt een perfect werk aflevert. Maar nee, we geloven niet dat Hij onze heiliging is.
1 Corinthe 1:30 Uit Hem is het, dat jij in Christus Jezus bent, die ons van God is geworden: wijsheid, rechtvaardigheid, heiliging en verlossing,
Nee! Zo wil jij het niet! Jijzelf wilt heilig voor Hem leven. Een beetje idioot is dit toch wel, vind je ook niet?

Gelukkig zien we dan nog een ander huis, dat Hij voorlopig nog niet heeft opgekalefaterd. Zo te zien is dat huis nog één grote beestenbende. Abortus en euthanasie wordt daar zomaar kamerbreed getolereerd! Dat huis kenmerkt zich door een gedooghouding t.o.v. willekeurig welke verslaving dan ook!

De hulp kan zo komen! Dan moet toch zeker alles spic en span zijn! Je graait de stofzuiger, bezem, stoffer en blik en allerhande reinigingsspul bij elkaar en rent op dit andere huis af. IJverig wals je met je reinigingsdrang door dat hele huis om het te laten schitteren op donderdag, wanneer die hulp ook dat huis binnen zal treden. Een ander huis? Voor jouw hulp? Dit is niet meer een beetje idioot. Dit is helemaal tureluurs!

Filippi 3:20 Wij zijn burgers van een rijk in de hemelen, waaruit wij ook de Here Jezus Christus als Redder verwachten,

Ja inderdaad, dat andere huis is het hele reilen en zijlen van de wereldheerschappijen. Veel gelovigen storten als ware Don Quichottes zich met al hun reinigingsmiddelen op dit wereldgebeuren. Christelijke politiek schudt dat vreemde huis op voordat de ware Redder der wereld op dat wereldtoneel verschijnt.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik genade laten doorwerken op het wereldtoneel nog lastiger vind dan in mijn eigen persoonlijk leven. Maar naarmate ik meer zicht krijg op mijn positie in Christus, naar die mate wordt mijn plek in het wereldtoneel ook duidelijker. Mijn politiek is in de hemelen. Zelf eigen invloed aanwenden voor mijn ethische kijk op het wereldgebeuren is heel simpelweg ‘Vlees’. Het is niet een beetje idioot. Het is zelfs niet tureluurs! Het is volslagen bezopen!

Mijn huis, dat al door het werk van Christus gereinigd is, nog eens zelf proberen te reinigen, is belachelijk en het is ongeloof. Het huis van de ander ook nog eens willen reinigen, hoewel de garantie er ligt dat Christus zelf als Redder aan deze wereld zal verschijnen om alles op de rit te zetten, is bezopen en ongeloof. We kunnen alles in Zijn soevereine, sterke handen laten.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende