U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Zij zien jou wel zitten!

We kunnen soms zo verschrikkelijk in de put zitten, hè? We vergelijken onszelf met andere mensen en gek genoeg komen wij dan altijd slechter uit dit vergelijkingsonderzoek: ‘Niemand ziet mij staan! Iedereen loopt aan mij voorbij! Moet je eens kijken hoe ze om meneer huppeldepup heen hangen, alsof die honing aan zijn gat heeft plakken!
NIEMAND ZIET MIJ STAAN!!!!

Eventjes, heel eventjes zijn we weer vergeten dat de Heer ons zag staan en vanaf het allereerste begin (zelfs nog voordat er sprake van tijd was) ons helemaal te gek vond. Hij is verzot op jou! Je mag er zijn zoals je bent! Je hoeft je voor Hem niet op te poetsen! Hij vindt jou helemaal het einde, al aan het begin.

Maar je staat nu midden in de gewone wereld van alledag en ja, dan begin je toch weer aan je waarderingscijfers te twijfelen. Op het werk doe jij het maar middelmatig. Je collega gaat als een speer naar de top, maar jij, wie ziet jou nou zitten? Heeft de baas nog wel oog voor jou? Maak jij niet een grote kans er als eerste uit te liggen als het bedrijf moet inkrimpen?
NIEMAND ZIET JOU STAAN!!!!

Eventjes, heel eventjes zijn we weer vergeten dat Christus Jezus ons zag staan en vanaf het allereerste begin het plan had opgevat om speciaal voor jou die weg naar het kruis op Golgotha te gaan. Hij is verzot op jou! Je mag er zijn zoals je bent! Hij heeft voor jou de dood overwonnen en Hij is nu jouw leven!

Maar ja, hier midden tussen je vriendinnen val je uitsluitend op als het muurbloempje. Je vriendinnen zouden zo over de rode loper van de grote wereldsterren kunnen lopen. Zij hebben de schoonheid van Max Factor aan hun kont hangen. Zij hebben de vriendjes voor het opscheppen, maar jou ziet niemand zitten! Bij willekeurig welk feest dan ook ben jij altijd de eerste die maar weer naar huis gaat.
NIEMAND ZIET JOU STAAN!!!!

Eventjes, heel eventjes zijn we weer vergeten dat God ons ziet zitten aan Zijn rechterhand in Christus Jezus. Vanaf het allereerste begin had Hij die plek al voor jou in gedachten, want Hij is helemaal dol op jou! Je mag er zijn zoals je bent! Hij heeft jou aan Zijn hart verheven!

Maar ja, in de gemeente waar jij zondags samenkomt val je helemaal niet op. Er zijn er met een geweldige gave van het woord, anderen kunnen een muziekinstrument bespelen, weer anderen doen de voorzang, maar jij, wat kan jij nou? Na afloop bij het koffiedrinken vormen de groepjes zich om de populaire gelovigen en jij staat apart je koekje op te eten en je koffie naar binnen te werken.
NIEMAND ZIET JOU STAAN!!!!

Jazeker, er zijn wel degelijk hele legioenen die jou zien staan.
Efeze 3: 10-11 Nu wordt via jou aan de overheden en de machten in de hemelse de veelkleurige wijsheid Gods bekend gemaakt, volgens het plan van de aionen, dat God in Christus Jezus, onze Here, heeft uitgevoerd,

Zij zien jou daar wel zitten! Zij zien jou daar wel staan! Alle geestelijke overheden, alle hemelse machten! Zij kijken naar jou en via jou schittert die enorme veelkleurige wijsheid van God hen toe.

Alle facetten van de heerlijkheden van Christus zelf worden aan hen getoond en jij bent het middel dat God daarvoor gebruikt!

God toont zowel aan de goede hemelse engelenmachten als aan de demonische boze geesten Zijn overvloeiende heerlijkheid in Christus Jezus en Hij gebruikt jou daarvoor als Zijn middel om die heerlijkheid te verkondigen.

Ver voordat de tijd begon had God een plan voor alle tijdperken, alle aionen. In dat plan was jij al vertegenwoordigd als het ultieme middel dat God zou gaan gebruiken om al die hemelse machten met Zijn blijde nieuws te bereiken. Het geeft niet dat jij niet weet hoe het werkt. God doet dit in Zijn genade en Hij gebruikt jou daarvoor.

O ja, zij zien jou wel degelijk zitten!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende