U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Het Wordt Weer Zomer!

Elke woensdag genieten Machtelt en ik van een prachtige wandeling door ons Nederlands landschap. En de laatste weken komen er telkens meer tekenen van nieuw leven bij. Het is een feest om te zien hoe de groene knopjes weer aan de bomen verschijnen., hoe de krokusjes weer opkomen, ja, hoe er zelfs alweer lammetjes in de wei ronddartelen.

Het zomergevoel gaat steeds meer in je body kriebelen. Ja mensen! Het wordt weer zomer! En daar horen ook die overbekende steeldrum klanken en alles wat naar Jamaica riekt bij. Zo’n heerlijk ongecompliceerd zomernummer is het volgende ‘Barometer Soup’ van Jimmy Buffett.

Oei, nou heb ik vast alweer een aantal mensen heel veel pijn gedaan door zo’n werelds nummer te noemen, ja zelfs aan te geven dat ik heel veel plezier heb in zo’n werelds nummer. Ik ga zelfs nog een stap verder en ik beveel het nummer ook nog eens aan om naar te luisteren.

O ja, velen zullen nu wanhopig hun armen in de lucht gooien en zich enorme zorgen maken over mijn geestelijk leven. Mijn hartelijke dank daarvoor. De Bijbel geeft echter aan dat dit nergens voor nodig is.

Psalm 24: 1 De aarde en haar volheid is van Yahweh, de wereld en die daarop wonen.
Kijk eens aan. Een klein onderdeeltje daarvan is de collectie CD’s van Jimmy Buffett.

De zomer komt er weer aan! Er staat weer een hele lading nieuw leven aan te komen! Dat wordt feest! God gaat werken in jou en mij! Natuurlijk, dat deed Hij deze winter ook, maar de zomer zelf spreekt op haar eigen manier daar toch maar eventjes prachtig van! En nou zal ik je nog meer vertellen!!!!!!

Dit nummer ‘Barometer Soup’ verkondigt ook nog eens diezelfde heerlijke boodschap van genade en genade alleen! Hier komt het refrein:

Follow in my wake, You’ve not that much at stake,
For I have plowed the seas, And smoothed the troubled waters.
Come along, let’s have some fun, The hard work has been done,
We’ll barrel roll into the sun – just for starters.

In het Nederlands:
Volg Mij in Mijn opstanding, Jij hebt er zelf niet veel aan te doen,
Want Ik heb de zeeën doorploegd, en Ik heb de onrustige wateren glad gestreken.
Kom mee, laten we plezier maken. Het harde werk is al gedaan,
We rollen ons in de zon- en dat is nog maar het begin.

Heerlijk is dat toch om te weten?! Wij hebben er zelf helemaal niks aan te doen! Christus heeft de zeeën doorploegd en de onrustige wateren glad gestreken! Al het werk is al gedaan en wij mogen ervan genieten! Zoals we onverdiend deze komende zomer weer die zachte streling van de zon in mogen gaan, zo mogen we ook onverdiend voluit van Zijn genade genieten!

Maar Jimmy Buffett is een werelds persoon! Daar kan je niet naar luisteren!’ Ik ken inmiddels de argumenten om zulke artiesten te veroordelen en weg te zetten.

Johannes 11: 49-52 Eén van hen, Kajafas, de hogepriester van dat jaar, zei: Jullie weten niets, en jullie beseffen niet, dat het in je eigen belang is, dat één mens sterft voor het volk en niet het gehele volk verloren gaat.
Maar
dit zei hij niet uit zichzelf, maar als hogepriester van dat jaar profeteerde hij, dat Jezus zou sterven voor het volk, en niet alleen voor het volk, maar om ook de verstrooide kinderen Gods bijeen te vergaderen.

God kon deze hogepriester gebruiken terwijl hij het zelf niet eens doorhad. God kan zelfs dominees gebruiken zonder dat ze het zelf doorhebben. Dan kan Hij toch zeker ook artiesten gebruiken om Zijn heerlijke boodschap van vrije genade door de ether te laten schallen!!

Vrome godsdienst stopt God in het zelfgemaakte doosje en je mag God alleen binnen in dat doosje zoeken. Ik kan je op grond van de Bijbel verzekeren dat God niet in dat doosje past. Zijn leven, Zijn liefde, Zijn genade, het barst dwars door al die zelfgemaakte grenzen heen Ik vind het dan ook grandioos telkens als ik het weer op de meest onverwachte plekken tegenkom.

Inderdaad God is mijn Redder. Maar Hij is ook de Redder van Jimmy Buffett en van al die anderen, die het nog niet door hebben. De zomer breekt door, maar nog heerlijker, Gods genade breekt door, ja door alle grenzen. Het bereikt echt iedereen!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende