U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Ook Hoeren Gaan Naar De Hemel!

O, we weten het allemaal zo goed! We delen iedereen in. Christenen? Dat zijn mensen die heilig en rein voor Jezus leven. Mensen die niet feilloos door onze maatstaf komen, die hebben per definitie al afgedaan.

O, wat zijn we toch geweldig goed!

Johannes 8:11 Jezus zei: Ik veroordeel jou niet.
De maatschappij smijt jou weg. Ze spugen op je. Je past niet in het keurig christelijk milieu. Buitengesloten. Jezus zegt: ‘Ik veroordeel jou niet!’
Godsdienst had Hem uitgekotst. Hij vond Zijn vrienden in het uitschot van de maatschappij. Hij omhelsde ze. Hij zag ze als de kroonjuwelen van Gods liefde en genade.

Christus is daar op die uitgekotste plek bij jou. Christus is niet in de kerk. Hij zit in die kroeg bij de alcoholist. Hij zit in het peeskamertje bij die illegaal. Hij zit in de coffeeshop bij de verslaafde.

Christus zit op het plein bij de hangjongeren. Hij drukt je aan Zijn hart en zegt: ‘Jij bent echt mijn kostbaarste schat! Ik vind je helemaal te gek!’

Jij bent de reden dat godsdienst Christus uitgekotst heeft. Godsdienst denkt namelijk nog altijd dat ze beloond moet worden om haar goede gedrag. Dat goede gedrag zit echter stampvol huichelarij. Dat legde Christus bloot. ‘Jullie zijn geen haar beter’, zei Hij, ‘maar o , wat versieren jullie je mooi! Alles puur nep!’

Romeinen 2: 1-4 Daarom zijn jullie, wie jullie ook zijn, niet te verontschuldigen, wanneer jullie oordelen. Want waarin jullie een ander oordelen, veroordelen jullie jezelf; want jullie, die oordelen, doen precies dezelfde dingen. …… Rekenen jullie hier misschien op, jullie mensen, die oordelen over hen, die zulke dingen doen, en ze zelf doet, dat jullie het oordeel van God kunnen ontlopen?Verachten jullie zo de rijkdom van Zijn goedertierenheid, verdraagzaamheid en lankmoedigheid, en beseffen jullie niet, dat de goedertierenheid van God jullie tot boetvaardigheid leidt?

De godsdienst in zijn hemd gezet!!!!
O lekker jongens, we kunnen weer met de vinger wijzen! Die vingers blijken naar jezelf te wijzen! Je hebt een oordeel over een ander. Je eigen oordeel is voldoende om jezelf te veroordelen!

Het is de rijkdom van Gods goedertierenheid, verdraagzaamheid en lankmoedigheid, die naar alle mensen uitgaat. Echt alle mensen! Godsdienst spuugt daarop! Godsdienst veracht die rijkdom van genade. Uiteindelijk zal het nou juist die rijkdom van genade zijn, die ook hen in Gods armen zal sluiten.

Gods genade zal ook de godsdienstige mens zover brengen dat ze zien dat ze hetzelfde zijn als al die mensen die ze veroordeelden. Die illegale hoer in haar peeskamertje. Die hangjongeren op het plein. Die drugsverslaafde, voor wie geen beurs veilig is. Die alcoholist, die zijn vrouw in elkaar slaat.

De godsdienstige mens is dat alles eveneens. Als de ogen daarvoor open gaan, zal die goedertierenheid van God hen tot boetvaardigheid leiden. Dan mogen ze aan het hart van God uithuilen. Rijkdommen van genade zullen hen dan ook overstromen. God zit graag bij het uitschot en noemt hen Zijn juweeltjes. Zijn liefde stroomt rijkelijk naar jou, naar jou, naar ons allen!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende