U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Fatale Gevolgen Oordeelsprediking

Nee, ik ben geen fan van Twisted Sister. De clip hieronder is dan ook geen promotie van hun muziek. Jullie kennen me wel beter als de Christian Country freak. Welk doel heb ik dan wel hiermee?

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen:
‘Gelovigen!!! Christenen!!!! Wakker worden!!!’
Hopelijk lukt het me om toch weer eventjes enkelen goed door elkaar te schudden. Zoiets deed Paulus ook bij de Galaten.

Galaten 5: 12 Zij moesten zich maar laten snijden, die u verontrusten!
Die mensen die Paulus hier als ‘zij’ aanspreekt waren de vrome, godsdienstige leraren die de pasbekeerde gelovigen ervan overtuigden dat nu ze op Christus voor hun redding hebben vertrouwd, ze wel zus moesten doen en wel zo moesten handelen, dat ze dit beslist verplicht waren en dat absoluut niet mochten.

Wat onder het rijtje verplichte bezigheden van christenen viel, volgens deze religieuze leiders, was de besnijdenis.
Nu zijn we bij Paulus opschudden van die hele vrome bende aanbeland. Hij zegt:
Die godsdienstige gasten moeten zelf maar de hele weg bewandelen. Castreren die hap!

Het kan blijkbaar soms niet anders, soms is stevige taal nodig. Je loopt daarbij dan wel het risico dat je de toorn van de super religieuzen uitlokt. Bij kanker is er echter geen plaats voor zachte aanpak.

De clip is dus inderdaad gericht tegen de wettische, ongelukkig makende oordeelsprediking, die je in zoveel kerken tegenkomt. Het is volgens mij een behoorlijk treffende voorstelling van wat dit soort prediking uitwerkt in de harten en levens van hen die onder dit misbruik lijden.

De start van de clip tekent de wettische prediker. De uiteindelijke gevolgen onder zijn gemeenteleden worden gaandeweg duidelijk.
Aan de ene kant is het een grappige clip, aan de andere kant is het diep triest vanwege het plaatje, zo dicht bij huis voor menig kerkganger.
Twisted Sister - were not gonna take it

Brian | MySpace Video

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende