U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Een Nieuw Begin

Vuurwerk zwaaide 2010 uit. Dat jaar is nu geschiedenis. 2011 ligt er als een blanco bladzijde.
Klaagliederen 3: 22-23 Het is de genade van Yahweh, dat wij niet omgekomen zijn, want zijn barmhartigheden houden niet op, elke morgen zijn zij nieuw, groot is Uw trouw!

Deze morgen, aan het begin van het nieuwe jaar, ligt daar Gods genade en Zijn barmhartigheid weer helemaal gloednieuw op ons te wachten. Elke morgen nieuw! Dit hele jaar door mogen we weten: Pappa blijft trouw!

2011, de blanco bladzijde, ligt voor ons. Vader, de grote Schrijver van alle genade staat klaar met Zijn pen vol barmhartigheid en trouw om ook deze bladzijde opnieuw te vullen met Zijn onuitsprekelijke genade en liefde.

Zijn roeping voor jou het komende jaar is al voor alle tijden neergeschreven. Zijn genade aan jou heeft Hij al 2000 jaren terug als een volbracht werk tot stand gebracht. Zijn eenwording met jou 2000 jaar terug zal in dit komende jaar Zijn opstandingskracht weer in al Zijn sterkte in jouw zwakheid volbrengen.

Spijt over missers in 2010? Wroeging over zondes in 2010? Alles waar je gisteren misschien nog over in zat? Je mag weten dat dit bij het oude hoort. Alles is weggedaan. Zie, het is alles nieuw geworden! God ziet jou in Christus! Wat Hij ziet is ook nog eens de werkelijkheid!

Je zonden zijn vergeven! Je fouten zijn er niet meer! Je schuld is weg! Daar, in die bladzijden van de geschiedenis is ermee afgerekend! Dus, nou niet meer terugkijken! We vergeten die dingen die achter ons liggen en richten ons op wat voor ons ligt. Een nieuw jaar, maar meer nog, een nieuw leven in Christus Jezus!

Verloren zonen en dochters. De maatschappij spuugde jullie het afgelopen jaar nog zo uit! Wie wil nou ook met jullie gezien worden? Vader wil dat! Vader zoekt jullie en wil jullie dit jaar vinden. Jullie zijn zo kostbaar voor Hem. Hij geeft het nooit op om jullie te vinden en je aan Zijn hart te drukken!

Superchristenen. Jullie stegen het afgelopen jaar zo gigantisch boven het normale christelijk gepeupel uit. Jullie hadden reden om te roemen over je eigen prestaties voor God, want je deed het zo’n stuk beter dan de rest. Ook dit jaar blijft Vader jullie Zijn genade, die jullie totaal niet verdiend hadden, aanbieden om uit te leven. De trots van vorig jaar valt dan totaal kapot, maar daar staat dit jaar dan wel een verrukkelijk genot van de heerlijkheden van Vader tegenover. Gods trouw blijft dit jaar voor jullie wagenwijd open staan.

Christenen zwelgend in ellende. Het afgelopen jaar waren jullie jezelf nog meer tegengevallen als voorgaande jaren. Je lijkt niks goed te kunnen doen voor God. Daarom heeft God ook al 2000 jaren terug alles gedaan voor jullie. Dit jaar mag je leven uit die onverdiende genade en genieten van Zijn vrijheid, rust en vrede.

De verloren zonen en dochters vieren dit jaar groot feest. De superchristenen vieren dit jaar groot feest. De christenen zwelgend in ellende vieren dit jaar groot feest. Samen met allen die de overvloeiende rijkdommen van genade al eerder hebben mogen leren kennen mogen zij deelnemen in dat grote feest van onbegrensde blijdschap. Lach, zing, dans en juich want Vader schrijft dit jaar met Zijn genade jouw onbeschreven blad vol.

We mogen het leven van dit jaar weer als een geschenk uit de hand van Vader ontvangen. Hij werkt, want Zijn genade en Zijn barmhartigheid houdt nooit op. Ook dit jaar is die weer gloednieuw! Groot is Zijn trouw!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende