U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Gods Genade Werkt In De Kunst

Al eerder heb ik aangegeven dat wanneer je ogen eenmaal opengaan voor Gods overvloeiende rijkdommen van genade, dat het dan net zo werkt als bij intense verliefdheid. Overal hoor en zie je die heerlijke rijkdommen in terug. Het lukt gewoon niet om een dag naar buiten te stappen zonder heerlijke bevestigingen van Gods onmetelijke genade tegen te komen.

In mijn vorig genade knipoogje ervoer je het al in de tekst van het lied. Dit keer ga ik nog een stap verder. Muziek is een heerlijke drager van emoties. Maar muziek kan ons ook zoveel leren over Gods rijkdommen van genade:

Ik zet even een aantal lessen van de kunst over Gods genade op een rijtje:
1. Het allermooist kan voortkomen uit materiaal waar je totaal geen enkele verwachting van had.
2. Er zijn altijd grote mogelijkheden, al had je het in de verste verte niet achter dat materiaal gezocht.
3. Voor het allermooiste moet je soms zelf juist bij het meest verachte materiaal zijn.
4. Kunst toont de mogelijkheid tot totale verandering.

5. Muziek leert ons dat zelfs de allerslechtste een plek heeft in Gods plan.
6. God kan jouw allergrootste blunders nemen en het inschuiven binnen Zijn harmonie.
7. Muziek heeft de Jazzfactor, die buiten orde en wanorde staat, zoals God de genadefactor heeft, die buiten wettisch en wetteloos leven staat.
8. Elke musicus heeft een vaststaand gegeven dat hij volgt. Dat is de enige manier om vernieuwend bezig te zijn. Zo heeft elke genadegelovige de Bijbel als vaste grondslag. De enige grond om het nieuwe leven van Christus te laten werken.
9. De professionele musicus maakt elk vaststaand muziekstuk gangbaar voor elke willekeurige gelegenheid. Zo past genade het vaststaand Woord van God toe op het hart bij elke willekeurige gelegenheid.

Een virtuoos pianist ‘Jeremy Begbie’ toont in de volgende video aan hoe God ons in simpel pianospel Zijn hele plan van genade ontvouwt. De video is langer dan je gewend bent bij deze knipoogjes, maar het is alleszins de moeite waard.

Voor de Nederlandse vertaling click hier

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende