U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Het Surrogaat Voor Bijbelstudie

Nou mensen, het heeft dan lang op zich laten wachten, maar nu is het er dan eindelijk!! We hebben een goede vervanger gevonden voor Bijbelstudie!!!

Ja, wie wil tegenwoordig nou nog graag naar een Bijbelstudie? Nee, daar kan ik al die evangelische Gemeenten wel gelijk in geven. Bijbelstudie is niet van deze tijd! Wij willen voelen! Wij willen ervaren!
Wij willen de kick van het geloof! Niet dat stoffige onderzoek van het Woord.

Ik hoop dat jullie de satirische toon van deze woorden verstaan, anders heb ik echt veel uit te leggen. Het feit is en blijft helaas dat je tegenwoordig steeds minder Gemeenten met Bijbelstudies hebt dan vroeger. Het is wel prettig voor de saamhorigheid. Onze onderlinge verschillen vallen daardoor een stuk minder op.

Ik schreef het al, de emotie, het gevoel heeft de plek van het Woord ingenomen. Nu merk ik soms dat iemand me zit te onderwijzen over Gods les in de vorm van de wolken die hij die dag heeft waargenomen. Helaas moet ik zeggen dat ik dit heel recent inderdaad heb meegemaakt.

Even een selectie uit Psalm 119:
Gods Woord geeft leven
Vers 25 Mijn ziel kleeft aan het stof, maak mij levend naar Uw Woord.
Vers 107 Ik ben al te zeer verdrukt, o Yahweh, maak mij levend naar Uw Woord.

Gods Woord richt ons op
Vers 28 Richt mij op naar Uw Woord.
Gods Woord is een lamp en een licht
Vers 105 Uw Woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.
Gods Woord is waarheid
Vers 160 Heel Uw Woord is de waarheid,
Gods Woord geeft vreugde
Vers 162 Ik verblijd mij over Uw Woord als iemand die rijke buit vindt.
Gods Woord geeft verstand
Vers 169 O Yahweh; geef mij verstand naar Uw Woord.

De Bijbel is de waarheid! De Bijbel geeft leven! De Bijbel geeft verstand! De Bijbel is een lamp! De Bijbel is een licht! De Bijbel geeft vreugde! De Bijbel richt ons op!

Evenals het Levende Woord, Christus, niet Zijn rechtmatige soevereine plaats krijgt in de evangelische wereld, evenzo heeft het Woord van God, de Bijbel die leven geeft, zijn rechtmatige plek bij hen verloren. Het is alles een doorgeslagen vorm van fictie, fantasie met de daaraan verbonden stuiterende emotie geworden in de evangelische wereld.

Voor de Nederlandse vertaling click hier
In mijn jonge jaren ben ik nog eens een tijdlang gecharmeerd geweest van de sekte ‘Children Of God’. Dat is een groepering die echt helemaal de weg is kwijtgeraakt. Met hen ben ik wel eens op een zogenaamde geestelijke reis door de hemelse gewesten geweest. Dat had veel weg van wat hier beschreven werd. Ik kan jullie dus verzekeren dat, hoe idioot dit verhaal wellicht ook klinkt, het voor de persoon in kwestie zo echt en reëel als maar mogelijk is.

Ik weet uit ervaring hoe gevangen je kan zitten in dit soort ervaringen. Ik weet ook, in de eerste plaats vanuit dat vaste Woord van God en daarnaast vanuit mijn eigen ervaring, dat God je vast houdt hoe bezopen je ook bezig bent.

Als jij momenteel in zo’n zogenaamd heel christelijk gebeuren zit en je bent verslaafd geraakt aan die kick, dan kan ik je toch garanderen dat God je niet loslaat. Hij houd je vast en gaat met je door. Zijn plan kan je lezen in dat Woord, dat je nu wellicht naast die ervaring als tweederangs ervaart.

In dat Woord kan je Gods plan van liefde en genade voor jou heel persoonlijk terugvinden. God heeft jou aan Zijn hart gedrukt, of je dat nu ervaart of niet. God verklaart aan jou: ‘IK HOU VAN JOU!’ Die liefde kan je nooit verknallen, wat een ervaring je ook mocht willen wijsmaken.
GOD HOUDT VAN JOU!

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende