U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan

Jezus Als Sloofje voor Onze Beslissingen

Nee, het is niet alleen de Nederlands christelijke politiek die met waarden en normen schermt. In Amerika verkoopt nette normen als een tierelier. Christelijke DVD producenten varen er wel bij.

Quigley’s Village poppen zingen samen met melkwitte mannen ‘Look Away’, een christelijk kinderliedje over de neiging om het verkeerde te doen, maar dan neemt men gelukkig de juiste beslissing om het niet te doen. In die geweldig goede keuze van onszelf kunnen we dan Jezus erbij roepen als het hulpje voor die geweldige beslissing van ons. Wat zijn wij mensen toch goed!

Voor de Nederlandse vertaling click hier
Je vraagt je soms af waarom de vrouw als sloofje in het huis wordt gezien. Hier, in hoe men tegen God aankijkt, heb je het antwoord.
Psalm 115:9 Israel, vertrouw op Yahweh, Hij is hun hulp en hun schild;
Men ziet God als het sloofje voor onze juiste keuzes en beslissingen. Als wij zo sterk zijn om nee tegen het kwaad te zeggen, dan roepen we God erbij. Hij kan ons dan goed helpen bij onze juiste beslissing.

Men ziet God als sloofje. De vrouw is als hulp voor de man gemaakt volgens Genesis 2: 18. Dat moet dan net als God dus ook een sloofje zijn.

Het is eigenlijk niet eens zo onlogisch dat men zo in het merendeel van de christenheid denkt! Alleen de start deugt van geen kant! Dus eigenlijk deugt er Bijbels gezien zelfs helemaal niks van!

God is geen sloofje! Bovendien is die geweldige beslissing van ons tegen het kwaad Bijbels gezien gewoon lariekoek!

Romeinen 7: 14-20 ik ben vlees, verkocht onder de zonde. Want wat ik uitwerk, weet ik niet; want ik doe niet wat ik wens, maar waar ik een afkeer van heb, dat doe ik. Indien ik nu wat ik niet wens, toch doe, stem ik toe, dat de wet goed is. Doch dan bewerk ik het niet meer, maar de zonde, die in mij woont. Want ik weet, dat in mij, dat wil zeggen in mijn vlees, geen goed woont. Immers, het wensen is wel bij mij aanwezig, maar het goede uitwerken, kan ik niet. Want niet wat ik wens, het goede, doe ik, maar wat ik niet wens, het kwade, dat doe ik. Indien ik nu datgene doe, wat ik niet wens, dan bewerk ik het niet meer, maar de zonde, die in mij woont.

De overwinning zit hem niet in ons TJAKKA christendom, dat God of Jezus er dan nog wel bijhaalt als sloofje nadat wij de juiste keuze gemaakt hebben. De overwinning zit hem in de erkenning van onze ellendige staat, zodat God in genade het helemaal overneemt.
Romeinen 7: 24-25 Ik, ellendig mens! Wie zal mij verlossen uit het lichaam van deze dood? God zij dank [Genade] door Jezus Christus, onze Here!

God is Autonoom Soeverein!

Romeinen 11:36 Uit Hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen:
1 Kronieken 29:11 Van U, o Yahweh, is de grootheid en de kracht, de heerlijkheid, de roem en de majesteit, ja, alles wat in de hemel en op de aarde is; van U is de heerschappij, o Yahweh, en U bent als hoofd boven alles verheven.

Daar staat de Soeverein! Daar zie je de grootheid! Daar zie je de kracht! Daar zie je de heerlijkheid! Daar zie je de roem! Daar zie je de majesteit!
Alle heerschappij komt en is van Yahweh! Hij is die Soeverein. Als zodanig is Hij mijn Hulp!

Zijn hulp aan ons is geen onderhoudsbeurtje waar wij van zeggen dat dit nu wel eens nodig is. Zijn hulp is een totaal bestuur over ons leven. Zijn hulp is dat Christus nu mijn leven is en dus Zijn leven in mij uitwerkt.

Die normen en waarden levenslijn is goed voor evangelische egotrippers, waar God aan de zijlijn nog wat hulpdiensten mag verrichten. Het is het evangelisch Tjakkageloof, wat natuurlijk vertaald is in Hallelujah.

Is het niet veel heerlijker om al het eigen werk te laten varen en te gaan genieten van die overweldigende rijkdommen van Gods soevereine genade?!

God wil en zal Zijn reddingsplan met deze wereld en jou volledig volvoeren. In plaats van zelfstandig te proberen iets voor God te betekenen, mag je het genot beleven dat Hij dat zelf uitwerkt. Kijk, dat wens ik jullie allemaal toe.

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende